Gott nytt år!

Härligt skön nyårsafton. Vi har bara myst i stugan. Mamma (mormor) och pappa (morfar) var hit & hälsade på en sväng. Fick god skumpa :) Uppskattat!

Sen satte vi Malte i en av sina pulkor och tog en promenad. Rasmus ordnade lite fyrverkeri åt oss. Nu står potatisgratängen i ugnen och oxfilén är redo att huggas in på. Sen blir det marängsviss:P






så här mysigt har Malte & Magnus det nu.



somnade sent & vaknar tidigt..

ingen bra kombination. Lillplutten var glad och pigg igår. Kl 23 tyckte dock jag att det skulle sovas. Sjöng alla barnvisor jag kan ca 100 gånger. Malte låg och klappade händerna o skrattade?? suck!
Han somnade till slut och tyckte det var helt okej att vakna 7 imorse. Efter frukostvällingen var det full fart så nu sitter han på golvet och leker med sin egna tv-dosa. Konstigt att det inte duger med dom övriga 20 leksakerna som ligger på golvet.

Vi tränar på att säga mamma nu, med lite(eller ganska mkt) fantasi så säger han det :P
Pappa är tydligen jättelätt att säga för det är det som kommer hela tiden papapapapa, vilket magnus är väldigt nöjd med.

Nu är det "bara" -8 ute :D så idag blir det pulkaåkning.

Nu är vi i stugan..

och det är riktigt kallt ute. Snälla! kan det inte bli liiite mildare så man kan vara ute och leka i snön?!

Malte sover, Rasmus & jag sitter vid varsin dator & Magnus har åkt och handlat.

Sen blir det att marinera oxfilé tills imorgon.

Bara ett dygn till nytt härligt år nu, men det kan knappast bli bättre än det här året :D *bästa året någonsin*

Bilder från stugan












trött

det är vad vi är nu.. Malte har precis somnat på soffan & jag tänkte bära in honom till sängen. Då kommer plogbilen & väsnas här utanför med blinkande lampor som lyser upp hela sovrummet, suck! Hoppas han kan skotta lite fortare den här gången, sist tog det en jäkla tid.

Det var sjukt mycket folk inne på köpis och ikea. Shoppade några tröjor och lite andra bra att ha grejer:) Köpte fina ramar till fotona på Malte. Givetvis en i fel storlek så dom kommer inte upp på väggen idag heller.


GRATTIS

Idag blir världens underbaraste Malte 8 månader :)


Malte & jag myser i soffan!

Vi kan inte sova mer. Jag är totalt utvilad efter att tillbringat 2 nätter i vallhov. Sov till 12 båda dagarna.

Idag har Magnus sovmorgon sen ska han till sthlm. Malte jag & mormor ska till köpis & ikea på lite shopping.

Tårtan blev jättegod!

Så här såg den ut..


lillen hade tydligen varit jättesnäll..

För herregud vad mycket fina klappar han fick. Tack alla!


God jul!



Hoppas ni får en fin jul!
Nu drar vi till Vallhov för att sedan åka vidare till Hofors.


Lilla julafton

är det här hemma ikväll..

Väntar på systeryster nu. Vi ska förbereda jultårtan som är våran uppgift tills imorgon då vi firar julafton hos (gammel)mormor & (gammel)morfar i Hofors. Finns inget bättre ställe att fira jul på! :)

Sen ska jag koka gröt.. får se hur jag kommer lyckas med det. Det kan inte vara svårt va? eller?!

god kväll!

Idag har det inte blivit så mycket vettigt gjort. Var & handlade lite inför lilla julafton imorgon & hämtade ut ett par vrålsnygga jeans & ny overall (ja en till..en tunnare!) till Malte. Han har många overaller nu.. det är ju så kul att köpa och finns så många fina=)

Igår var tjejerna här och spelade julspel. Malte höll sig vaken nästan hela tiden, somnade en liten stund bara. Det resulterade i att vi sov till 9.15 idag. Skönt! Sen sov vi middag från 13.30-15.00 då var det nån jöns från tele2 som ringde på dörren och försökte lura på mig massa abonemang o grejer.
Men jag kan inte klaga på lite sömn iaf =)

Snart ska Magnus, Malte & jag in till köpis & trängas med alla andra..

dog inte hos tandläkaren.. (har bara inte hunnit uppdatera)

Gick iaf bra.. duktig tandläkare det där :) Fast varför ställer dom frågor när man har 100 slangar o grejer i munnen? förväntar dom sig ett svar liksom?!

Göteborgresan blev jättelyckad. Hur kul som helst.. Malte skötte sig som den duktiga bäbis han är. Han blir 8 månader den 28:e. Tiden går alldeles för snabbt. Han kryper snabbt som blixten, ställer sig upp mot ALLT. Går om man håller honom i båda händerna & hans joller är hur gulligt som helst nu. Hur kan man ha sån söt röst:) Att vakna av hans glada joller gör att man blir så lycklig trots att man är huur trött som helst.

Helgen

Fredagen tillbringade vi i stugan i Järbo. Var -23 men +24 i stugan med allt eldande. Drack glögg åt godis & bara tog det lugnt.

Lördag var det lika kallt men Malte fick vara ute och åka pulka i tyo 15 min sen var vi röda om näsan & kinderna så det fick räcka. Bilder på pulkaåkningen kommer så fort jag får in bilderna i datorn.

Sen på lördagkväll blev det att dricka vin med tjejerna sen ut i ca 45 min på livingroom. Var inte mkt folk ute och egentligen.. hur kul är det att gå ut i sandviken?? längesen man tröttnade på det.

Söndag blev det att göra julgodis.. knäck, vit ischoklad med lime & ljus ischoklad med nötter och russin. (några utan russin till dig magnus;)  )

Idag har vi varit på stan och handlat lite.. ikväll kommer tjejerna hit och käkar & spelar julklapps-spelet.. kul :o)

Tandläkaren idag!

jag vill inte!!

imorgon bär det av till..

Göteborg!

Malte hjälper till att packa..


Hälsat på tomten!

det har Malte gjort idag på barnenshus.. det var spännande!

Blev att shoppa roliga leksaker till tågresan på torsdag sen köpte vi ett brio sele (så han sitter säkert i nya vagnen & även i matstolen).

Passade på att handla lite julblommor & krukor på blomsterlandet också :)


äter frukost

& skriver recept gör jag nu. Ska snart hämta maltisen & mamma sen ska vi möta upp syrran på ica. Idag blir det nämligen stort julbak här hemma. Vi ska baka lussekatter, rocky road och mumsmums.

Blev ingen bio igår men Malte sov över hos bästa mormor & morfar. Så vi hyrde flickan som lekte med elden för att sen kunna gå och se tredje filmen som går på bio nu.

Slappade i soffan hela kvällen, käkade kebab drack vin o proppade i oss godis. Magnus gick upp tidigt för att åka till borlänges äventyrsbad med Rasmus. Han fyller 13 år idag så massa grattis till honom!
Jag ville inte ta med Malte eftersom det är så mycket influensa nu.. & klor?? kan det vara bra för en bäbis?! nää inga onödiga risker här inte. Jag får fira honom ikväll istället.

Nu håller jag på att längta ihjäl mig efter lillen!

Lillen låg & sov.. men så här hittade jag honom några minuter senare!




Han är så snabb att resa sig nu, dax att sänka sängen yttligare. Sen går det inte att sänka den mer. Så nästa gång får jag väl sätta galler över;)


badkillen


roliga tanter..

idag har vi varit o hälsat på hos tant Beda på jobbet. Malte gillade alla tanter som pratade och klämde på honom =) Sen var vi & köpte födelsedagspresent till Rasmus. Sen, ja sen har vi inte gjort så mycket mer. Borde rasta dammsugaren en sväng, kanske, får se.

öm öm öm öm öm

kan man säga att jag är i min arm.. igår hade jag värsta huvudvärken men den är tack och lov borta idag. Hade ingen värktablett igår så Malte & jag passade på att gå förbi farmor & farfar när vi var på promenad. Blev kvar där ett bra tag. Farmor tvingade mig att dricka brusalvedon i hett vatten??? de skulle tydligen hjälpa mycket bättre.. märkte ingen större skillnad men det var riktigt jäkla äckligt.

Malte har nyss vaknat.. tog en liten fm lur. Nu ska han få välling sen ska vi ut och gå i kylan. Magnus drog iväg imorse för att köpa bil. Ska väl ta mig en titt på den när han kommer oxå.

Ikväll ska Malte vara hos mormor & morfar, då blir det bio för oss.. 2012 tror jag.

svintråkigt

ska snart åka o ta svinsprutan.

nu!

lekparken.. gunga är roligt, säger Malte.

På med vinterkläderna!

neeej

jag vill inte gå till tandläkaren.. fast kan inte gå med trasig tand heller :(

RSS 2.0