tack mormor

för den fina giraffen du har gjort till mig, du är bäst ♥

 


Malte skötte sig utmärkt.

Både dit & hemresan gick jättebra. Lite kinkig sista biten bara. Malte fick kalasa på päron när vi åt tårta, helt okej tyckte han. Glömde dock kameran men vi tog lite bilder nu när vi kom hem.


Så här stadigt står Malte nu.


Fick en jätte rolig grej av farmor i stockholm.

Hammaren smakar jätte gott.




Sen blev det en åktur på bilen innan läggdags!


sov gott!


mot stockholm

nu drar vi!

åter ikväll.

ensam

inatt har jag sovit i lägenheten helt själv. Hela sängen för mig själv.. och för en gång skull har jag sovit hela natten. Annars har jag bara vridit och vänt mig när jag fått sova. Vaknade kl 9 av mig själv. Kände mig pigg & glad. Malte sov hos mormor & morfar. Magnus & Rasmus i stugan. Dom skulle hämta upp mig och Malte om en stund sen skulle vi åka till stockholm men Rasmus mår dåligt. Får se hur det blir lite senare.

Åt mycket god mat hos jojjo igår, så härligt att träffa alla tjejerna igen. Händer ju inte sådär jätteofta nu för tiden. Gick dock hem kl 23.55, sängen lockade också!

Imorgon ska världens bästa Hedvig till veterinären. Har haft ett delat juver sen hon var valp men nu har den ena delen växt och blivit jättestor. Vill kolla upp den sen ska hon få en hälsoundersökning då hon har varit lite krasslig. Kallt att vara stallhund den här kyliga vintern.

sommaren är mycket efterlängtad just nu!

Hedvig underbar & älskad ♥


naglarna är lackade

 

Nu ska det drickas vin & äta mat med tjejerna










































.


avkoppling

dags för spa.. härligt!


helg igen



Vi är fortfarande i stugan. Malte har sovit jättelänge i vagnen trots -10 grader. Vi tog en liten promenad och han somnade. Hade iof mycket kläder men ni vet.. mamman orolig att bäbis ska frysa. Så på med en extra filt över öppningen på vagnen. Bäbisen sover jättelänge mamman kollar hela tiden trots att babyvakten är på, (man kan ju inte lita på tekniska prylar.) Bäbisen vaknar senare och.. är lite kall om händerna annars varm & gosig. Lättad mamma!


Förresten så blev bäbisen 9 månader igår.. hallå!? vart tog dom månaderna vägen? Snart är han ett år & är ingen bäbis längre. Snart ska mamman börja jobba igen & lillen ska gå på dagis.,. herregud hur ska man kunna lite på att nån annan tar hand om min Malte?


Magnus har åkt & hämtat Rasmus sen blir det fredagsmys. Imorgon ska jag på spa med syster & mor. Ska bli jäkligt skönt. På kvällen blir det att umgås med tjejerna. På söndag ska vi till stockholm & gratta Magnus brorson som fyller år. Hoppas Malte kan sköta sig lika bra som förra stockholmsresan dvs sov hela vägen dit & hem. Men det är väl att hoppas för mycket. Får ta med några av hans skivor och sjunga för glatta livet, då funkar det mesta!

Trevlig helg på er!

Dagen i det stora hela.

Började dagen med sovmorgon till 10.30.. ja Magnus & Malte gick väl upp vid 7.30 men jag fick sova vidare.

Sen blev det skottning medans Malte slappade i vagnen.




Bonden kom & skottade vägen.. mycket tacksamt!


Fåglarna blev glada när dom fick påfyllning av solrosfrön.


Gott med gröt & plommon när man kommer in i värmen.


Trött blir man av att hålla igång så en tupplur i soffan passade fint medans mamma kollar på film.


Har blivit en pulkatur också men den kom inte med på bild. Ja det var våran dag det!


GRATTIS

(gammel)farfar på 75 årsdagen! 


Massa kramar från oss.

mer snö åt folket

räcker det inte med snö nu?? det tycker jag!

Vi har varit på sigridsgården idag, jättekul. Massor av barn. Den här gången var Malte lugn och sansad. Åt en hel burk palsternacka & potatis med päron till efterätt. Det går bättre att äta där än hemma. Han pratat högt och slår med armarna och skrattar jättemycket mellan tuggorna.. sötaste ungen av alla♥

Han somnade när jag lade ner honom i vagnen så vi tog en promenad till ica och handlade. Var ju hur tungt som helst att dra vagnen i massa snö fullpackad med varor. Bara att se det som extra träning :)

Så här skönt sov Malte medans mamman stånkade och pustade (kanske svor lite på snön också!)





Nu blir det att sova middag sen bär det iväg till stugan. Det betyder packa packa packa.. sjukt vad mycket grejer man måste släpa på när man har en liten Malte.


vardagslyx

Blev kebabtallrik, härligt flottigt. Så vi spädde på med vin & godis så det blev en lyxtisdag. 



Undra vilka andliga ting som är & hälsar på oss ikväll.. 3 orber ovanför oss ;) Sussi skulle aldrig ha berättat det för mig.. enda jag kollar på när jag ser ett foto.






Nu säger lillhjärtat godnatt & sov gott!

just ja

låg ju ett mjukdjur i Maltes säng igår när vi kom hem från stugan. Fanns en lapp också där det stod moster ♥ Malte.

Så nu vill Malte säga tack & Maltemoster.


Nyss kommit hem från öppna förskolan (kanalen)

mycket barn idag = speedad Malte. Farmor (gammelfarmor) hängde också med & lekte. Kul tyckte Malte. Åt jättegod soppa där (champinjoner & bacon.) Malte fick potatis & palsternacka, helt okej tyckte han.

Imorgon blir det öppna på sigridsgården. Nu blir det att sova middag.


en helt vanlig måndag kväll

Bad innan nattningen






klockan är över 21 men Malte sitter & leker så snällt i sin lekhage. Själv ligger jag i soffan bredvid & kollar på tv. Snart ska vi lägga oss i sängen & sjunga lite.






fyndat!

åt Malte. 2 tröjor för 50 kr på Lindex.. man kan inte få för många tröjor va?!
Tänkte köpa en till overall också men hejdade mig i sista sekund & tänkte att dom 5 han har får räcka :)

Tanden där uppe har kommit fram mer nu :) så gulligt!

En kall kväll i januari





      

 





Idag har mormor & moster varit i stugan & hälsat på!

Mormor hade stickat en ny fin tröja.. jätteskön att ha under overallen!




Sen blev det en skön promenad i Järboskogen.





Som avslutades med att prova nya bilstolen.


En skön dag som en söndag ska vara :)

Tand på g

Det grinas, klias & grejas i munnen. Igår kände vi den, uppe på högra sidan tittar det fram en liten tand. Känns att dom är på gång där nere också. Inte konstigt att han varit lite kinkig den sista tiden.

Igår blev det en ny barnstol till bilen, en Brio 0-25 kg. Så nu kan han ha den ett tag. Blev en sväng på ikea också. Magnus köpte en ny leksak.. en iPhone 3GS. Jag måste ha en sån jag med :) Jättecool!

Nu är vi i stugan, lillen har ätit potatis/palsternacka-puré. Han äter jättebra nu, så skönt. Igår fick han päronpuré, supergott!

När han vaknar ska vi ta en promenad, jag hade lyckats glömma overallen i lägenheten så Mange har nyss varit och hämtat den. Han handlade massa goda saker också. Ikväll blir det lamm & potatisgratäng. Även lite glögg & pepparkakor med ädelost :)

Så här ser det ut här utanför just nu:


gäääsp




Natten har varit helt okej förutom att Malte har kommit på att han vill ha välling mitt i natten. 3 nätter i rad nu. Har ju varit utan i några veckor. Men är man hungrig så är man, då är det bara att langa in en flarra i micron.
Nu ska vi äta frulle. Lite senare ska vi åka till babyproffsen & titta på en ny bilbarnstol. Den han har nu är till 13 kg. Han väger 10,5 kg nu och den är jättetrång. Ser inte bekvämt ut. Dessutom har han börjat bli kinkig på bilturerna & det kanske inte är så konstigt då.


Malte sover, snart jag också!



bra kväll, plommonpuré & sagostund









blev öppna förskolan idag också

malte var mycket lugnare idag. Tack och lov! Han har ju varit helvild innan. Nu lekte han mest med leksakerna och drog inte lika mycket i dom andra barnen :)

Idag kommer magnus hem så då blir det pappamys ;) Malte längar.. ja jag också!

Vi ska gå & handla lite snart, bara lillen vaknar.

Så här söt var han i morse♥


Tack!

för den fina boken vi fick av primärvården & biblioteket. Nu blir det till att läsa lite ramsor & lite nya visor. Kanske även pappa kan lära sig en ny? Tror Malte börjar tröttna på bä bä vita lamm ♥


redo för beachen





presenter från morfar som varit i Miami Florida :)

skulle vilja möblera om

i min blogg.

Skulle vilja ha foton där uppe, annan text och annan färg. Fast det funkar ju liksom inte. Så känner DU att just du är duktig på koder och mallar och sånt där konstigt så vet ni vart jag bor!

skulle bli jätteglad.

ny vän

öppna förskolan idag blev en hit. Vi kom dit 1 timme efter dom öppnat, ingen där!
Jätte trevlig & bra personal så Malte fick all uppmärksamhet. Efter en stund kom 2 st minibäbisar som bara sov, typ!

Sen kom Viktor 11 månader. Malte blev så glad. Dom kröp omkring efter varandra och var jättesöta. Malte drog tag i honom några gånger. Han har ju världens starkaste nypor (har försökt förklara att är man stark måste man vara snäll men han förstår inte riktigt.) När vi skulle gå kom det en till kille på 11 månader som Malte fick hälsa lite på. Nästa tisdag ska Malte få träffa viktor igen.

Han sover som en stock nu, lite mat sen blev det sängen för honom. Själv ska jag lägga mig på soffan en stund :)

lättad

i morse var det mycket kiss i blöjan, så skönt! Hade det inte varit det skulle jag ringt läkaren idag men det slipper vi nu.

Såg i annonsbladet att kanalkyrkan också hade öppen förskola. Idag var det babyträff 0-1 år. Fast undrar om det bara är minibebbar där då? Malte får ju inte ut nåt av att kolla på en skrikande liten grej som ligger i en babysitter som man inte ens får röra:) Kanske går förbi & kollar vilka som är där.

Annars tar vi sigridsgården igen imorgon för det är verkligen bra där.

Vi ska ta en långprommis också, sen ska lillen få plommonpuré. Åt det första gången igår, och hallå! det var typ det godaste han ätit ;)


öppna förskolan

Vi har gjort debut på öppna idag.. Malte tyckte det var jättekul. Massa roliga leksaker & andra barn att leka med.

Han hade kissat lite i morse men inte lika mkt som vanligt.. konstigt! Han dricker ju precis lika mkt som förr. Mår iaf bra. Just nu ligger han och sover som en utslagen lite hjälte, man blir trött av att leka :)

Jag ska passa på att städa.. borde oxå sova. Var vaken till 04.30, helt sjukt & har aldrig hänt tidigare.

helgen för övrigt

har varit bra!
Har hängt i stallet lördag & söndag. Blev dressyr på fina Curre båda dagarna, jättekul! (om man bortser världens grymaste träningsvärk!) Herregud vad man tappar mycket när man inte håller igång. Måste ta & rida lite oftare nu.


Här är en gammal bild på mig & Curre!


Lördag var vi i stugan märktes att det var mildare ute, äntligen! Eldade som när det var -25, bastu blev det.


gårdagens utflykt gick till..

akuten :(

Efter att Malte inte kissat ordentligt på 2 dagar & sov ovanligt mkt igår så valde vi att ringa till sjukvårdsrådgivningen. Fick först åka till den odugliga familjeläkarjouren i sandviken.. varför? När vi ändå fick åka in till gävle utan en endaste undersökning där, suck!

Åkte in till gävle där dom tog massa prover, allt såg bra ut. Han hade till & med kissat pyttelite på vägen in. Sen skulle vi ta urinprov?? hallå?! vi åkte in för att barnet inte kissade, hur ska man då ta urinprov?
Han har ju ätit precis som vanligt & slukade en hel flaska välling där inne och var helt plötsligt jättepigg. Efter typ 2 timmar sittandes med en mugg & x antal avsnitt med pippi långstrump så kom det iaf kiss :)
Det såg helt bra ut, så vi fick åka hem igen, läkaren skulle ringa imorgon (eller rättare sagt idag!)

Jag kan helt enkelt inte sova.. klockan är nu 02.40, å här sitter jag? Magnus & Malte sussar så sött men efter att ha vridit & vänt på mig i 2 timmar så satte jag mig framför daton istället.

igår kom dom

det damp ner ett paket i brevlådan med våra favvo nappar :)
Bara älskar dessa + alla deras andra saker av lundmyr of sweden.. har väl det mesta men nu står deras bäddset på önskelistan :)

http://www.alsklingar.se/


nu åker dom gamla ner i soporna!

lappsjuka?!

blir galen av att bara sitta inne.. vi har så tråkigt. Måtte lillen bli frisk snart så vi kan hitta på nåt kul. Han är också uttråkad av att bara vara hemma.
Imorgon blir det att åka & rida en sväng iaf, kul!

äntligen

å idag kommer mange hem :)


Saknar!

Aquarelle "Relly"



Finaste hästen. Helt underbar!

börjar bli bättre

Maltes förkylning är lite bättre idag. Han har sovit bättre också. Somnade runt 20, vaknade någon gång inatt av täppt näsa & nysningar men somnade om så fort jag gav honom nappen. Nässprayen gjorde nog susen.
Vi vaknade kl 7.. helt okej.

Förhoppningsvis blir det stallet & rida i helgen, grymt sugen!

 

Malte har kommit till ett nytt steg i blöjstegen :) använder nu pampers up & go (med byggare bob på)

dom funkar jättebra, har ju alltid haft libero annars, men vem kan motstå byggare Bob :D


nu har jag sett det med egna ögon!

idag hemma hos gammelfarmor & gammelfarfar tog Malte sina första steg. Två söta små steg!
8½ månad gammal.. stolt morsa!

Grattis Sara på 27-årsdagen

 

 



Massa pussar & kramar från Malte & mig


orolig sömn

Malte har vaknat massa gånger inatt oxå, han får ju ingen luft stackarn. Dessutom går det inge vidare att suga på napp när man inte kan andas. Blev lite bättre när han fick nässpray, men det är då inte lätt att få den i näsan! Man får ju brotta ner stackarn och blåhålla honom för att få in en liten dusch.

Tack & lov ingen feber.. peppar peppar!

Idag blir det lunch hos farmor & farfar.. bästa lillasyster fyller år.

höjden av otur.. verkligen!

kan det verkligen vara sant. Jag gick ut på 45 min promenad medans sara o mamma passade Malte. Får under dom 45 min ett sms av syrran där det står att Malte har tagit sina första steg!? Herregud, jag har suttit inne hela veckan och när jag går ut 45 min så tycker han att det är lämpligt att ta nåt steg.

Jaja så är läget iaf. Dock sa mamma att det mer var hålla balansen för att inte ramla steg.. men ändå!
Nu ska här tränas så jag också får se.

Nu kryper han omkring med snoret rinnande & en leksak i munnen.. världens sötaste snorunge;)

Malte har blivit förkyld.

Stackars liten, första förkylningen. Peppar peppar så har han ingen feber iaf men snorar, hostar & nyser som bara den. Vaknat massa gånger inatt men somnat om direkt.. för mig tog det lång tid att somna om för att sedan bli väckt igen. Dessutom var det svårt att sova ändå när man hör hur han rosslar :(

Vi som hade tänkt besöka öppna förskolan idag, men det är bara att stanna hemma.

nattningarna går så bra nu :)

Malte sussar så sött i sin säng. Hoppas dom här nattningarna håller i sig. Nu ska jag bädda ner mig i soffan & kolla tv. Hoppas det är varm & skönt ute imorgon, känner för en riktig långpromenad.

Längtar ihjäl mig..

saknar plutten som bara den. Ett helt dygn sen jag såg honom. Det var riktigt skönt med sovmorgon men nu är jag redo för fullt ös med Maltis. Magnus ska hämta farmor & farfar. Jag hämtar mormor & morfar vid bussen. Sen blir det kalas för limpa & pusskalas med Malte ;)

rekomenderas

ni måste se avatar, den var grym!









Kalas



Linus 21 år idag :)

Avatar

Ikväll blir det dubbeldejt, bio & mat i gävle med beda & lars.. trevligt!

Nyss hemkommen från gävle då jag & syster tog med lillebror som skulle få köpa en födelsedagspresent från oss. Det blev en jacka. Har varit i alla affärer. Fick ungefär 1000 utbrott, samma sak varje gång.. haha. Han är sååå velig. 

Lillplutten har varit med mormor hela dagen, ska sova där inatt så imorgon blir det sovmorgon :D


äntligen över -15

så idag blev det en promenad på 40 min.. inte varit ut på flera dagar. Så det var riktigt skönt.
Snart kommer morbror linus och är barnvakt medans jag har tvättstugan.

nu är det pizza som gäller

& kanske lite godis :)

Röd dag = ok för onyttigt!


hårdträning

just nu är det vinka som står på tur att lära sig :)

Lampan, hoppa & klappa händerna är redan avklarade.. duktiga killen!

längtar



tills hagarna ser ut så här!

men hedvig hon föredrar kyla & snö.. fast inte så här kallt. Till och med hon hoppar på 3 ben emellanåt. Tassarna fryser! Finaste hunden.

just ja.. bvc

Malte väger nu 10,5 kg & är 72,6 cm.. stora killen :)

Snart kommer han kunna gå.. har fått jättebra balans. Står själv en liten stund innan han tippar. Håller man honom i händerna så går han, duktiga duktiga killen.

Just nu sover han, tränar på att sova i sin egen säng nu. Går bra med nattningarna men vaknar mitt i natten och då kan man inte låta bli att lägga honom i våran säng.. myyys!

nu är det för kallt

jag vill ta långa promenader med barnvagnen men det går ju inte. Maltes stackars kinder blir ju torra och jätteröda.

Okej för snön men lite varmare, tack!.. ja helst sommar då (om jag fick välja)

Har iaf städat bort julen idag.. skönt! Låt våren komma.. yeeees :D

proppar i mig

vindruvor dom är så fruktansvärt goda. Kärnfria, söta, saftiga, stora & helt underbara ;)

suck!

så glömde man plånboken i skötväskan som åkte med Malte till vallhov. Tack & lov så kommer den snart tillbaka hit.. jag=klantarsel.
Inte ofta man "får" använda sina egna väskor nu för tiden. ALLT ryms ju i skötväskan som numera är just vardagsväskan.

nyvakna!?

Malte & jag har sovit 3 timmar på em.. såå skönt! Började må grymt illa och det var dax för lillemans eftermiddagslur så jag passade på jag med. Hade dock inte tänkt sovit 3 timmar, men jäklar vad utvilad jag är nu :)

Snart kommer moffa & hämtar Malte sen ska jag till gävle och umgås med tjejerna & äta god mat. Åker till Vallhov sen och sover där. Magnus drog ju till jobbet i västerås 5 imorse.. men kommer hem imorgon igen :D


bvc imorgon

kul att veta hur mycket lilleman väger & hur lång han blivit. Var ju inte där förra månaden då 7 månaderskollen inte är obligatorisk så vi hoppade över den.

Idag har vi tagit en tur till gävle och träffat (moster) syster. Mycket trevlig dag!

Nu ska jag ta & göra kväller, Magnus & Maltis sover redan.
Drömde om hästar inatt, måste ta mig till stallet & ta en ridtur någon dag *sakna*

Ska börja gå på öppna förskolan med Malte nu, dom sa på nyheterna att man inte böhöver vara orolig för svinis längre. Så nu ska lillplutten få träffa lite andra barn. Så synd att han inte har nån kompis än, han älskar ju att umgås med andra barn. Fast vi känner knappt några andra med småbarn.
Så känner ni med barn för att leka nån dag så hör gärna av er :)

God natt!

RSS 2.0