Grattis på 10 månadersdagen

Malte


hem till vallhov

snart kommer pappa & hämtar mig så ska jag ligga i vallhov och vara sjuk istället. Tråkigt att vara här hemma alldeles ensam. Längtar grymt mycket efter Malte♥

host host

här hostas & snörvlas det, lägg till feber, halsont & grymt ont i kroppen så förstår ni hur jag mår. Fy för att må så här.

Gårdagen tillbringades helt ensam i soffan med massa godis & glass som Magnus & Rasmus hade handlat  åt mig. Dom är i stugan & ska kolla på rally idag, jag hade också vilja varit med.

Magnus skjutsade lillplutten till mormor & morfar igår kväll så han har sovit där. Längtar supermycket efter honom. Men han hade haft jättekul igår med mormor, morfar, morbror & moster. Hoppas att han inte har blivit smittad av mig.

Nu ska jag fortsätta kolla på barn tv på fyran sova en stund till på soffan!

Trevlig helg!

bokrea & badhus

det står på dagens schema.

Bokrean är avklarad.
Klockan 15 är det badhuset som gäller. Med mormor och kanske moster?!

Så nu ska det sovas middag så vi blir pigga & glada.

3 dagar tills lillen är 10 månader

här är han några timmar gammal, känns som igår!




Det var första bilden på mig & Malte tillsammans. Nu har vi väl några tusen här på datorn. Har framkallat och hämtat ut 200 utav dom idag. Dessutom hade fotoskrivaren på expert fått nåt fel & gjort dubbla foton dom jag fick gratis, tack för det! Hade dessutom presentkort så jag betalade 42 kr för 400 foton. Så nu ska det grejas med album & babyboken.

Blir lite dåligt med nya foton nu, glömde sladden i stugan & mitt internet är så otroligt segt.




nyvakna



det gör vi nu, framför brasan. Malte & jag ligger på en filt och kollar när elden knastrar. Magnus & Hedvig har fått sovmorgon.

kallt & massor med snö ute men varmt & skönt här inne.

slappar



så här ska vi ligga resten av kvällen.


Magnus har åkt & handlat Malte & jag ligger i soffan. Idag har vi varit på sigridsgården & lekt med sixten. Enda killen sen var det bara tjejer under 4 mån som var totalt ointresant tyckte Malte. Men sixten är bra :) Lika busig som Malte men några månader äldre så han kan klättra på bord o grejer. Står väl bara på så får man jaga Malte på borden.

Nu är vi i stugan. Hedvig ligger helt utslagen. Har busat med en hund som kom förbi här idag. Dom hade tydligen haft hur kul som helst i snön. Hon är ialla fall helt utslagen nu.
Veterinären ringde idag och Hedvigs knöl var helt ofarlig.. så skönt:) Stygnen tog Jojjo & jag bort i lördags, det gick hur bra som helst. Hon låg så snällt och fint medans jag klippte upp alla trådar. Duktiga hunden!

nu:

storkok av barnmat.

Potatis, palsternacka, majs & broccoli ska bli puré och in i frysen. Kan hända att det blir lite kyckling också. Köttbullar gjorde vi häromdagen.

Lillplutten sover igen.. i vagnen. Man blir trött av att leka med mormor, morfar & morbror.


en söndag full med snö

sovmorgon, hundpromenad i snöstorm, god frukost med älsklingen.

Sen hämta lillplutten hos mormor & morfar. Sköna söndag!

Nu har Magnus & Hedvig åkt till stugan & skottat tak. Malte ligger och sover i vagnen, ska absolut inte ligga i sin säng. Men vagnen går bra, helst ska det vara soffan eller på mig men vagnen duger.
Själv har jag kollat på reprisen av familjen annorlunda och nu spårlöst. Fick ju inte se det i måndags för all os. Proppar även i mig av biogodiset som blev över från igår.


shutter island

spännande ja, bra nej!

Tack moster!

för dom fina presenterna, mycket uppskattat av lillen. Du är bäst!


Han är för övrigt hos mormor & morfar nu. Full fart till leksakerna där och började slita fram Bertil & Kerstin, favvo leksakerna.

Vi ska gå på bio, shutter island. En riktig nagelbitare.

Jag har tagit ett långt skönt bad, Magnus passar på att slagga middag. Måste passa på när man är barnledig :) Ska väcka honom nu för vi måste strax dra.

Trevlig helg på er!

inget stoppar Malte





satte upp ett galler till sovrummet för att Hedvig ska få lite lugn & ro emellanåt. Han är ju på henne hela tiden och hårdhänt är han. Hedvig går undan och Malte efter. Nog för att Hedvig har ett tålamod utan dess like. Fast ibland vill hon nog vara ifred så då blev det här ett bra alternativ. Slippa stänga dörren för då känns hon så instängd.

Men.. Malte listade snabbt ut hur man tog sig in. Han är bara för härlig! Så smart.

feber

lillgossen kändes varm vid lunchtiden, tog tempen som visade 38 grader. Tog igen nu på kvällen då hade han 38,3. Fast han är huuur pigg som helst. Hoppas han är frisk och kry imorgon när bästa moster kommer & hälsar på honom efter massa semester.

G. farmor kom & lekte med Malte medans jag tog ut Hedvig.. TACK för det!

Nu väntas solsidan på fyran.. hur grymt som helst. Får inte missas!

comeback

jaha.. nu ska hon tillbaka till förkväll


elisabeth alltså.. suck! Jag som trodde tv4 var bättre än så.

Såg det på löpet på morgonpromenaden.

först promenad sen städning

Var väldigt dåligt skottat på våran morgonpromenad 8 imorse. På hemvägen hade dom skottat några vägar iaf. Tungt som bara den att dra vagnen. Hade varit enklare med pulka men det snöade & då blir han så blöt. Nöjd hund & unge nu iaf. Båda sover!

Hunnit dammsuga har vi också gjort. Lillen hjälpte till som ni ser. Han bara älskar dammsugaren.

Nu ska jag fixa gröt tills lillplutten vaknar!

 





ett äkta mini monster! :)


vaken halva natten


Jag skulle beställa framkallning av foton på internet. Det blev hur många kort som helst. Massa klick för att få dit varje foto som blev ca 200 st. Så det tog en himlans tid.

När jag väl satt där så vaknade Malte som vanligt i tolvtiden och skulle upp i våran säng. Mamman kände sig envis och kom på den supersmarta idén att nu ska han minsan sova i sin säng.
Provade att ta upp honom för att sedan lägga ner honom i sängen när han somnat. Som vanligt sover han så fort jag tar upp honom men så fort han nuddar sin säng vaknar han. Jaha, vad gör man? Jo! Man ska låta ungen ligga och skrika en stund. Det gjorde Malte, jag stog och gungade sängen, sjöng & gav nappen. Det började med lite halvkinkigt grin som sedan tog fart och blev vrålskrik. Han var så himla förbannad. Han kollade på mig och slog med armarna, som att "fattar du inte att du ska ta upp mig nu". Var på väg att ge upp men kom då på att jag väckt alla i huset i onödan och att jag ska minsan inte ge mig. Efter en stund somnade han iaf =) Duktiga killen!


På något konstigt sätt låg han iaf i sängen med mig imorse?? Konstigt tänkte jag, kan han redan klättra över spjälsängen & upp i våran säng?
Haha han måste ha vaknat i 5 tiden någon gång och jag har hämtat honom i sömnen av gammal vana. Så mamman är nog inte redo för det här än.


ny favorit

havregrynsgröt med banan *mums*





Nu är han nattad & sussar sött i sin säng. Själv kollar jag på tv och äter lakritspipor, tack för dom Malin :)

Magnus & Hedvig är i stugan och tapetserar, eller dom kollar nog på sport nu skulle jag tro. Förhoppningsvis sitter tapeten på plats imorgon :)


ny vårjacka





men vart är våren?

lillen sover

åkte från stugan tidigt imorse så vi kunde vara på sigridsgården kl 9. Åt gröt & banan där, blev även några majskrokar. Dom gillar Malte skarpt.
I måndags var det 30 barn idag 4. Varav en 2 mån. Sen var det tre grabbar att leka med. Han har blivit så lugn och duktig. Fortfarande totalt oblyg och slänger sig i famnen på alla mammor, pappor & barn.
Huset av plast med fönster är favoritlekplatsen nu. Han älskar att kliva över den stora tröskeln och gömma sig där inne för att sedan slå upp fönstret ock skrika BU. Han är för söt.
Går gör han hela tiden, stadigare och stadigare. Idag blev han knuffad av en äldre pojke. Han satte händerna på Maltes mage och knuffade, Malte flög och satte sig på rumpann en bit bort. Förvånad men ställde sig genast upp och gick dit igen.


Nu sussar han sött i sin säng.

en olycka händer så lätt

nerbajjad unge. Bad i tvätthon är inte så kul tycker Malte!


Här ser ni hans skada från igår (ögat)

biltur

vi har nyss tagit en biltur till vindkraft pelare som dom satt upp här i Järbo. Enormt stora. Synd att det var så dimmigt bara. Svårt att få till ett bra foto.






på hemvägen stannade vi till på järbos cafè & köpte varsin
Den smakade mycket bra!

tisdagmorgon

Malte & jag är uppe och myser i soffan eller rättare sagt har myst i soffan. Malte vill härja runt och kastar saker istället. Jag gillade mys i soffan bättre.
Hedvig & Magnus har fått sovmorgon idag. Hedvig ligger på rygg och snarkar i sin soffa. Ska fixa frulle nu sen blir det en skogspromenad.


Igår kväll gjorde lillplutten illa sig. Han ramlade och skrek jättemycket (brukar inte grina när han ramlar annars.) Tog upp honom och såg sen att han hade gjort illa sig på sidan av ögat. Det kom lite blod :( Nu är det en skorpa där och massa rött. Ser ut som han har fått en rak höger. Fattar inte vad han gjorde illa sig på men måste ha rivit sig själv i fallet för det fanns inget annat där han trillade.. stackars stackars.


skönt med mammas sjal

nu



full fart efter öppna förskolan. G. farmor kom dit och hälsade på, jättekul! Malte visade hur bra han går nu.

Gudmor Beda var nyss hit med en jättesöt alla hjärtans dag nalle till Malte.
Jag fick fina thailandspresenter, TACK!

Snart är det dags att sova middag sen till stugan. Ska försöka hinna in till köpis och byta en body åt Malte också.

en dag i skogen


slaggar skönt!

Hedvig taggad på skogspromenad.



kolla i backspegeln.





Bilder från förra helgen


Malte & Rasmus sover i soffan





kuddkrig. Det ska upp nya tapeter därav den fula bakgrunden.



 

 



Malte i luva ♥


söndag

gårdagen blev jätterolig. Massa folk hos Lisa sen massa folk i öltältet med ett jättebra band som spelade. Kvällen avslutades med pizza här hemma tillsammans med Beda & Lars.

Fick en rejäl sovmorgon till 11 idag, jätteskönt! Tog en promenad med Hedvig i värmande vårsol.. härligt! Nu har Magnus & Hedvig åkt till stugan. Malte & jag åker dit imorgon efter öppna förskolan.

Ha en fin alla hjärtans dag alla mina bloggläsare


fågelskådare

titta vad jag lyckades fånga på bild igår


ni kan kalla mig proffsfotograf, tack!




några minuter senare lyckades magnus fånga den här söta lilla dunbollen på bild. Det är en stjärtmes.



Båda bilderna är tagna på altanen till stugan.

melodifestival här i vår lilla stad

häftigt!

vi har bästa platsen.. framför tv:n.


Med bästaste älsklingen & bästaste vännerna.

Nu ska vi först till Lisa sen drar vi vidare till det gigantiska öltältet dom satt upp på vårt lilla torg.

Trevlig kväll!

go kväll!

Nu:

Magnus ligger på spikmattan.

Anna dricker vin.

Malte äter banan.

Hedvig sover.

Snart:

ostkrokar & film

Lugn & skön fredagkväll!


gävletripp

nyss kommit hem från gävle.. lämnat in prover på Malte. Allt såg superfint ut. Så inget av det han äter nu är han allergisk mot iaf =) Känns såå skönt! Men han ska hålla sig från mjölkprodukter ett bra tag till.

Blev en snabbis på köpis också Magnus skulle köpa vin men kom ut med dessa:


Passade på att springa in på babyproffsen en sväng när vi ändå var i gävle. Köpte en kudde som Malte ska ha i bilen. Får ju gamnacke när han sover i nya bilstolen.


En ny haklapp med ärmar, det behövs verkligen. Skulle behöva en hel dress men det fanns inte!


Nu står Magnus & Malte och stampar här bredvid så nu får jag inte skriva mer. Nu ska vi till stugan & försöka få lite ordning där. Har tvingat Magnus att rensa överallt så nu börjar det att se helt okej ut. Plus att han har fått eldat upp alla gardiner så nu måste jag köpa nya. Dom förra hade nog ca 100 år på nacken.

fika & tjejsnack

Det tyckte Malte var tröttsamt & somnade trots våran långa eftermiddagslur. Här sitter han hos gudmor som mer ser ut som en pepparkaka. Kom hem från thailand igår.





festivalfina lampor på stan.

pigg liten kille trots att klockan är mycket.

titta lampan

gissa vilka som legat och sovit i 2 timmar?!

jo, det har Malte & jag gjort. Trodde aldrig vi hade sovit så länge. Blir nog svårt för mig att somna inatt.

Vi började dagen med en långpromenad.. svinkallt men sol och vindstilla så det blev en mysig promenad. Malte har nyss ätit pasta med broccoli. Gott men konstig med pastabitarna.

Nu ska vi ner på stan och fika med Beda & Malin.

gissa vilka som legat och sovit i 2 timmar?!

jo, det har Malte & jag gjort. Trodde aldrig vi hade sovit så länge. Blir nog svårt för mig att somna inatt.

Vi började dagen med en långpromenad.. svinkallt men sol och vindstilla så det blev en mysig promenad. Malte har nyss ätit pasta med broccoli. Gott men konstig med pastabitarna.

Nu ska vi ner på stan och fika med Beda & Malin.

kompisar

idag har Malte lekt med Hugo, Victor och Edwin på sigridsgården. Även dragit av strumporna på lilla Julia 8 veckor, det var jättekul.

Blev så trött på slutet så vi fick hoppa över lunchen och sova istället. Så det blev sen lunch idag. Tur att han har lite att ta av ;)

Så här ser han ut idag:




en dag på ikea




klappar händerna & håller låda för hela ikea



här ser man tänderna :)



Malte hjälper till att sätta ihop sin leksakslåda.


Så här fin blev den!

lillplutten går!

han är så söt när han går omkring med putande blöja på sig. Igår gick han 10 steg i sträck. Idag är det ännu fler steg. Han tycker att det är kul. När jag säger braaa, sätter han sig och klappar händer.


förkväll

blir uppriktigt sagt nervös när elisabeth höglund intervjuar folk. Hon är ju helt vimsig och kan säga vad som helst. Jobbigt pinsamt att lyssna/titta på henne.

irriterad mamma & matte

Hedvig står & gnäller vid dörren, trots relativt nyrastad. Jaha! På med kläder på barnet som skriker som en galning från strumpor till mössa. Ålar och grejar så jag håller på att tappa honom flera gånger under påklädningen. Ut i snöstorm, vagnen är hur tung som helst att dra. Det blåser motvind sidvind framvind och bakvind samtidigt skitvind.

kämpar mig genom stan mot stadsparken. Vi är helt ensam ute och vilka möter jag då i stadsparken?? Jo Mamma mu & kråkan står där och dansar när vi går föbi. Så komiskt, jag bröt ihop & skrattade hela vägen hem.. (det var för övrigt ännu jobbigare att gå då.)

Sen ringer Magnus & säger att han slagit rekordet(på ett jätteroligt spel som jag inte kommer på vad det heter just nu) på hans iphone. Jag som kämpat för att vara ensam på high score listan. Hur är det möjligt?? Jag hade hur mycket poäng som helst, säkert spelfusk som med dom andra spelen han spelar.

Jag ska spela hela natten.


morgonpromenaden avklarad

var ute 1½ timme, synd att vädret var sämre idag. Fast skönt var det. Hedvig är pigg som en lärka. Hon ville så gärna busa i snön.. fattade inte varför jag inte släppte lös henne som vanligt så hon fick springa av sig. Hennes kondis är verkligen på topp. Hon måste springa och pulsa som en galning innan hon blir trött. Så den här promenaden var som en fis i rymden för henne. Antar att bus i snön inte är bra med stygn på magen. Tvättade nyss rent och pillade bort sårskorpor på henne, det ser jättefint ut.

Hedvig & Malte ligger och sover förmiddag nu :)
Ska nog lägga mig en stund jag också, Malte skulle upp kl 7 idag så det var bara att hänga med i hans takt. Somnade dock kl 20 igår så 11 timmars sömn kanske man inte ska klaga på. Får skylla mig själv att jag låg & kollade på tv halva natten.


dagens ros går till..

pappa

Tusen tack för att du betalade Hedvigs veterinär räkning.

 

 

Har fått hämta hem henne nu, hon ligger och sover i sovrummet nu. Hon såg så sjuk ut när jag hämtade henne. Viftade pyttelite på svansen och tyckte synd om sig själv. Ända tills vi kom ut i väntrummet där det satt en liten skabbig terrier och morrade åt henne. Då glömde hon bort att hon var sjuk och morrade tillbaka (lite högre än terrien.) Sen kom hon på att hon var nyopererad och tyckte synd om sig själv igen.

Så nu ska det pysslas och gosas idag (när hon har piggnat till såklart.)

Knölen är skickad på koll, halsen såg jättefin ut & tänderna är rena & fina från tandsten. Veterinären tyckte jag skulle sköta tänderna bättre så nu ska det borstas tänder på vovven också. Malte har ju fått 4 tänder så det blir många tänder som ska borstas nu :)


Hedvig


lillgumman

har nu lämnat hedvig i veterinärens händer, får hämta henne mellan kl. 13-14.


operation

nu är det dags för vovven att åka till veterinären.. hoppas allt går bra nu ♥

mys i soffan


idag blev det ikea

massa shopping.. mycket fina saker blev det!

massa snygga kläder till lillgossen också.


Malte var så här trött när han åt gröt till frukost imorse:

pannlampor & reflexer



Igår tog vi en promenad i mörkret. Malte satt i pulkan med pannlampa.. såå söt! Han satt så snällt & fint i pulkan tills den klumpiga mamman körde på sin egen fot så pulkan välte. Malte blev snöig på hela mössan och blev lite rädd så sen fick vi bära honom.. guldklimpen!





Hedvig & Rasmus busar.







cool bild på Rasmus

så här sur blir man när man inte får göra som man vill!


packar

nu håller vi på att packa för en helg i stugan. Magnus & Hedvig är redan där.

Mycker grejer blir det..

badhuset

Igår var vi på badhuset med mormor, det var mycket spännande. I en timme var Malte helt förstenad. Sa ingenting, var helt stilla & bara tittade sig omkring. Har aldrig hänt förut.. det brukar ju vara fullt ös på en gång. Sen började man få kontakt med honom igen och allt blev jätteroligt. Så det här ska vi göra fler gånger. Som ni ser på bilderna så ser han ganska fundersam ut.




 

 





Hann knappt ut från badhuset innan han somnade♥


lillhjärtat

Nu kan Malte:


Peka på lampan & säga ampa

klappa händerna

vinka

hoppa & säga hoppa när han hoppar

säga titta & pappa

pussas

krypa

stå själv utan stöd

ta några steg själv

9 månader & 1 vecka idag.











piggelin

Malte skulle upp kl 8, jättepigg. Full fart är det nu. Magnus & Hedvig ligger och sover. (Hur dom nu kan göra det i den här ljudnivån) Malte håller på att skrämmas nu. Skriker BU så ska jag bli rädd, när jag hoppar till skrattar han så han kiknar, lättroad!

Kan det sluta snöa nu?.. snälla!

Tack allihopa!

Är mycket nöjd med gårdagens besök och presenter :)
Malte höll låda hela dagen vilket resulterade i en väldigt lugn Malte på öppna förskolan idag. Satt mest och pillade på en kastrull & en visp.

Vi tog en långpromenad först så Malte fick sova i vagnen medans Hedvig & jag motionerade. Hedvig fick vara hos farmor & farfar medans vi var på sigridsgården. Sen blev det att gå till ica & handla blöjor. Malte sover fortfarande i vagnen med ytterkläder. Ska försöka klä av honom sovandes nu, inte lätt!

Gårdagens bilder


Gott att tugga på (gammel)mormors väska.




Malte ska visa att han kan gå i sina nya skor!

En alldeles egen matta med fransar man kan pilla på.. Malte gillar sin supersnygga matta som (gammel)mormor har vävt.


Hedvig: "kan jag få en kaka till?"


RSS 2.0