mors dag! (igår)

den firade vi i hofors hos gammelmorfar & gammelmormor. Åt god mat, fikade, solade & lekte ute hela dagen.

Malte hade köpt en jättesöt nalle till mig.. tror att pappa hade hjälpt till att fixa det :)


Idag har vi haft avslutning på sigridsgården. Fikade, lekte, åt lunch som avslutades med glass ute i det härliga vädret. Malte fick present, såpbubblor & en blå vindsnurra.


klockan är 6.39

regnet öser ner..

Mätta & glada

Malte somnade strax före nio.. längesen han var vaken så länge. Vi kom sent till stugan så när vi kom hit blev han superpigg.

Vi har grillat en massa god mat. Fredrik gjorde världens godaste gratäng. Vitkål istället för potatis. Såå gott!

Nu ska vi ta ett glas vin & kolla på göta kanal 3.

Trevlig helg på er!

hundhimlen

där finns nu farmor & farfars fina hund Job. Han har haft världens bästa hundliv. Nu finns han där uppe tillsammans med de andra hundänglarna.


Hedvig & Job i stugan för några veckor sedan ♥

idag.

Det är nästan kväll för oss som har varit vaken sen 5. Så nu ska vi sova!

Sen blir det stugan.

gårdagen

Det blev en lyckad dag i Högbo. Malte lekte, fikade & klappade hästen. Sen somnade han & sov över både korvgrillning & skattjakt. Så gammelmormor, mormor & jag fick gå Maltes skattjakt. Vi valde en bra skatt för Malte lekte glatt med den när han vaknade på hemvägen.

Malte drack sin första festis, med sugrör och allt. Stora pojken. Han fattade genast hur man skulle göra för att få i sig den goda drycken. 
















på schemat idag:

familjedag i Högbo med öppna förskolan. Vi ska åka häst & vagn, ha skattjakt & grilla korv. Gammelmormor, mormor, jag & Malte såklart. Mysdag!

hemma igen

Dags att sova middag sen går vi nog & möter upp moster Sara på jobbet. Kan hända att det blir lite gunga idag också.


tjugoöversju

tack Malte.. ljuvligt med sovmorgon.

Nu gör vi oss redo för massa lek med polarna på sigridsgården.

poppis

testade ett nytt mellanmål till Malte idag Carlshamns risdryck med mixade frysta hallon & blåbär. Blev en jättegod smoothie. Jag slevade i mig en hel del jag med. Nyttigt & såå gott!


Lillen nattad

och jag är nu helt ensam. Kvällen ska tillbringas i soffan till desperate sedan läggdags. Hoppas hoppas hoppas att lillen sover längre än till 5 imorgon, ja gärna till 7 eller 8 eller nåt.

idag besiktas ett hus

som jag vill ha.

gnälldag

tur att det inte händer särskilt ofta!

Strax efter 5 vaknade lillplutten & tycker det är helt okej att kliva upp & leka. Men redan efter en timme började gnällandet. Supertrött men vägrar sova, så har det varit hela dagen. Somnade iof en stund före lunch sen.. inget mer!

Vid närmare kontroll så blöder det i tandköttet och det är alldeles bulligt & fram kikar en vit spets av en kindtand. Så det är tänderna som spökar. Skönt med en förklaring! "att skylla på"

Han fick nyss ett smörgåsrån.. kan ju vara gott att gnaga på tänkte jag. Smörgåsrånet kastades med full kraft över bordet och sedan ner på golvet. Smörgåsrånet togs upp blåstes av och gavs sedan till barnet som kastade det ännu längre nästa gång, suck! inget smörgåsrån alltså.

Får se om det går att få i honom någon middag, men med det humöret blir det nog svårt. Vi ska försöka med lite skinka, potatis & ärtor.

Annars så har vi varit ute det mesta av dagen. Promenad (med en skrikande unge i vagnen), varit på stan & lekt länge i lekparken. Där var Malte glad hela tiden ända tills vi skulle gå hem & han skulle sitta i vagnen då skrek han som en galning.

Magnus är i stockholm idag på jobb. Hedvig är i stugan med farfar & deras hund. Det älskar hon!

underbaraste ungen!








eftermiddagen



I flera timmar lekte vi i lekparken. Somnade ovaggad klockan 19.

 


filmkväll med lillebrors flickvän, lillebror & lillasyster

för några veckor sedan.


Malte sover & sover

och jag vill gå ut & promenera i det fina vädret!

idag





Mycket lek & bus med barnen på sigridsgården. Gammelfarmor & gammelfarfar tittade in en sväng. Det gillade Malte.

Han somnade direkt vi kom hem. När han vaknar ska vi ut i solen & gunga.

för några veckor sedan


dags att ta tag i det här med bloggandet igen.

Igår var det strålande sol, den dagen tillbringade mormor, Malte & jag på valbo köpcentrum.
Idag har regnet öst ner så den här dagen har Magnus jag & Malte tillbringat i bilen. Åkte till Hofors golfbana & fikade. Sen hälsade vi på gammel mormor & morfar.

Klockan är nu 17.15 & Malte har nyss somnat, gick inte att hålla honom vaken. Så han får sova en stund. Det kommer att bli en sen kväll. Den ska vi tillbringa genom att städa & bada.

Igår fick Malte nya sandaler (av mormor) jättefina! Hoppas vi kan använda dom snart, idag var det inget annat är gummistövlar.

Jag köpte 2 par nya sommarskor, ett par korta jeans & lite sommartröjor.. så sommaren, kom tillbaka nu!

kryssning inbokad

12 juni blir det kryssning med spa tillsammans med Beda & Lars. Det ser vi fram emot. Malte får vara hemma med mormor & morfar.

stughelg

Haft en supermysig helg i stugan med hela familjen & farmor & farfar. Ätit jättegod mat & bara tagit det lugnt. Malte har fått sin första cykeltur. Det gillade han, somnade dock båda vändorna.

När vi kom hem fick vi besök av gammelfarmor & min faster. Det var mycket roligt. Nu sover han för fullt & jag är riktigt trött jag med. Varit ute hela dagen, tar på krafterna med frisk luft. Ska kolla på wallander sen blir det att sova.

God natt!

hästar, äntligen lite hästar

Idag tog Malte & jag en promenad till stallet. Kollade på fina tävlingshästar som hoppade. Vi luktade, klappade & kramade Mulle (liten söt ponny) Malte fick sitta på Mulles rygg en stund men det var väl inget speciellt ungefär som att sitta på sin bobbycar.

Härlig hästdag.. Jag längtar tillbaka till mitt stall nu.

funkar inte

det går inte att få över bilderna från kameran till datorn. Har försökt massa gånger men det vill sig inte. Magnus måste hjälpa mig när han kommer hem ikväll.

Idag ska vi till Gimlin i Gävle & ta Maltes 1 års fotografier. Var där & fotade när han var 6 månader också. Så kul att ha lite finare foton. Nog för att vi har mängder med foton själva men det blir ju så mycket bättre i studio.

Håller på att firra käk till Malte som sover. Idag blir det potatis, lamm, morötter & sås. Han får äta när han vaknar sen ska vi klä upp den lilla fotomodellen i ny tröja (blev att köpa ny idag, mormor betalar så då är det bara att passa på.) Har inte riktigt bestämt vad det blir för brallor än men det är nog snyggast med jeans. Eller kanske blå manchester. Eller kanske dom svarta. Eller kanske grå/vit randiga. Världsproblem!?

återhämtade

från magsjukan.. hela familjen frisk!

Hela helgen tillbringades i vallhov. Är verkligen ett projekt att ha Malte där. Inte barnsäkert för fem öre. Förstår att mormor är slut efter att ha haft honom. Han gör allt han inte får dvs, ska gå upp för trappen (vi ska sätta dit en grind), öppnar alla lådor/skåp, gräver i blomkrukorna, river ner dvd:n, sätter högsta volym på radion, drar ner allt på borden.. mm, mm mm.

Så inatt har vi sovit som stockar både jag & Malte, gick upp kl 6 sen somnade han om igen kl 8 så då packade jag skötväskan. Så fort han vaknade gick vi till sigridsgården. Där var det full fart med massor av barn hela förmiddagen. Sen gick vi till polisen & lämnade in glasögon som jag hittade i lördags. Efter det: en mjukglass på stan. Eller rättare sagt jag åt en mjukglass medans Malte sov!

Ikväll blir det kalas igen för Malte, men på schemat nu: sova middag!

Magnus klarade sig inte från magsjukan

Han låg helt deckad igår.. stackarn. (är ju alltid värre för karlar).

Vi flydde fältet till vallhov så fick han lite lugn & ro. Jag var så trött igår så jag lämnade Malte till mormor som gick ut & lekte. Jag sov flera timmar.

Idag vaknade Malte återigen kl 5, låg & drog oss ett tag sen gick vi ut med Hedvig. Passade på att gunga & leka i lekparken också. Sen somnade han skönt i vagnen. Nu ligger Hedvig & jag i soffan, Malte ligger ute & sover i vagnen fortfarande.

RSS 2.0