rapport från magsjukt hem

Jag är helt okej idag, Malte kräktes upp hela vällingen igår kväll. Vi hade precis somnat, ropade på Magnus som kollade på tv. Han bäddade rent i sängen medans jag försökte tvätta av & byta pyjamas på sovande unge. Stackars liten.

Men han var pigg & glad 5 imorse. Själv var man död en hel dag efter. Hoppas Magnus klarar sig nu bara.

Vi som skulle på sista aprilfirande med Maltes kompisar idag på förmiddagen. Men det skippar vi. Han har inte kräkts nåt mer. Verkar få behålla morgonvällingen nu iallafall. Blir han inte sämre igen får han nog följa med till Högbo ikväll & kolla på lite majkase. (Om inte Magnus blir dålig nu då.)

Nu sitter Malte och byter kanal på teven hela tiden, stänger även av den ibland & kollar så där busigt på mig. Vet så väl att han inte får men kan inte låta bli.

världens finaste fyllde 1 år igår

Tur att vi firade ordentligt i lördags för igår blev det minsan världens tråkigaste födelsedag. Jag åkte på magsjuka & lillplutten hostar & snorar.

Hoppas han klarar sig från kräk, Magnus känner inget än så jag hoppas att det är nåt jag ätit. Malte kräktes lite efter morgonvällingen men hoppas på att det var hostan som fick honom att göra det & inte magsjukan.

Massa strul med bilarna nu också. Min är på verkstad & verkar inte bli klar än på ett tag. Magnus bil behöver nedförsbacke för att starta & är inte att lita på. Och idag är det husvisning. Ska låna Sara & Zanas bil. Hoppas att inte Maltis kräks nåt mer så vi kan åka dit.

Bilder från 1 års kalaset kommer när jag får tid att sitta & greja med bilderna.

Härlig dag i solen, hoppas vädret är här för att stanna.

Sötaste ungen ligger i sängen & sover. Tack & lov ingen hockey idag så snart blir det Hollywoodfruar sen sova. (Med filtar över persiennerna idag också.)

God natt!


mörkläggningsförsök..

= lyckat!



Vi har ju tänkt köpa rullgardniner till sovrummet för att få det mörkt på morgonen. Igårkväll gjorde jag ett test, upp med filtar över fönsterna. Det fick Malte att sova en hel timme längre. Fick helt plötsligt bråttom till sigridsgården & Malte hoppade över den onödiga 20 minuters sovningen på fm.

Bara tjejer på sigrids idag, det hade inte Malte nåt emot. Han låg & myste med lilla Julia på hennes filt.
Åt mat där sen slocknade han i vagnen efter 1 minut. Han ligger fortfarande & sover.. på golvet!?

Men på tjocka täcken. Skulle ABSOLUT inte ner i sin säng när han vaknade i vagnen. I våran säng somnade han genast. Så vad göra, han kan ju inte ligga där själv. Så ner med täckerna på golvet och ner med barnet. Det var helt okej tyckte han för han sover jätteskönt där nu.


kvartisju

Tack Malte! 6.45 vaknade vi idag. Sen leka med lego & titta i nya böckerna innan morgonvällingen.

Nu ska vi fortsätta bygga kasta lego.

Sen Högbo med mormor & moster!


somnade utan skrik idag!

Lillplutten fick sig ett kvällsbad (han plockade upp hundbajs när han var ute med mormor, han försökte säga att man ska ta upp efter sina hundar)
Sen kvällsvällingen & sängen. Somnade lugnt & sansat, så skönt! Han verkar inte störas av grannen bredvid som har fest. Blir väl värre för mig att sova antar jag.

Ska mysa ner mig i soffan med lite godis nu. Magnus & Rasmus är i stugan med farmor & farfar. Imorgonbitti ska de till västerås & flytta ur lägenheten.

Vi hann inte med att titta på hus idag. Blir måndag & torsdag istället.

TACK alla!

Fantastiskt fina presenter!

Malte är himla nöjd med sitt kalas. Blev så glad när alla kom. Han gillade verkligen all uppmäsksamhet.

Nu är han ute & sover i vagnen med mormor & moster. Jag ska passa på att vila lite nu jag också!


nära akuten igår

Malte skrek i över en timme i sträck.. aldrig hänt förut. Spelade ingen roll om jag gick & bar honom, satt ner, låg på mage/rygg. Ingenting funkade. Han var helt utmattad ville sova men det gick bara inte. Trodde först det var öronen eller så var det magont. Somnade till slut halvståendes i soffan. Så himla synd om honom.

Han vaknade dock klockan 5 imorse, pigg som en lärka & hur glad & nöjd som helst. Då tyckte jag mest synd om mig själv.. såå trött!


På schemat idag 1 års kalas!

frulle & morgonmys med Maltis

Igår fick jag sova lite längre, idag Magnus tur. Fast jag fick också lite sovmorgon för idag vaknade han kl 6. Så 30 min sovmorgon, nöjd!

Blå himmel idag iof nu kl kvartöversex men jag hoppas det håller i sig hela dagen & helgen.

På eftermiddagen ska vi ta en tur till gävle & handla lite fler Maltepresenter. Ev hämtar vi upp Rasmus då också. Vet inte riktigt hur han ville göra i helgen. Men Malte vill att han ska komma iallafall.. ja vi också såklart.

Då var denna dag snart slut.

Vi har fikat på stan med Jojjo. Tagit en promenad i vidrigt snöigt väder. Sovit middag. Varit till Valbo & handlat presenter till Malte.

Nu ligger Malte & sover och vi ligger och kollar på hockey i soffan.. eller Magnus kollar, jag kollar på datorn.

Imorgon klockan 10 blir det barnrytmik igen.

hjärtat


mitt i natten

helt omöjligt att sova, skulle inte ha sovit middag i två timmar.. SUCK!

kalas

på lördag kl 14 blir det kalas för Malte som fyller 1 år på onsdag nästa vecka. Alltså, fatta att han fyller 1 om en vecka.. helt sjukt vad tiden går fort.

Så vill ni vara med & fira honom så är det bara att dyka upp!

ni kanske undrar om huset..

det var faktiskt inget vidare. Det var alldeles för små rum & kändes trångt i hela huset. Så det skippar vi. Men till helgen blir det att titta på två nya hus. Hoppas på dom nu!

två små barn..

ja, det var bara två små barn på förskolan idag, en Malte & en Viktor. Dom lekte jättebra.

Mammorna åt dagens soppa.. ost & kräftsoppa med nybakat bröd. Riktigt gott. Malte åt potatis & köttbullar med banan till efterätt. Inte dåligt det heller tyckte han.

Vi blev kvar där till halv två. Då var Malte & Viktor jätte trötta. Båda somnade i vagnen nästan direkt. Malte sover fortfarande i vagnen. Fullt påklädd i sovrummet med fönstret på vid gavel. (vi leker att vi har balkong.)

först sova i det härliga vädret!


sen massa bus!





nej, nu är det dags för morgonpromenaden

Magnus & Hedvig har nyss gått till Vallhov för att hämta min bil. Lite svårt att lita på den andra när man måste ha en nerförsbacke för att få igång den.

Malte & jag går till kanalens förskola efter promenaden. I eftermiddag blir det husvisning.. det ser vi fram emot!

pyjamas & keps


ja, sötast av alla. Även fast han skulle upp kl. 5.28!


måndagkväll

nu är tv:n ockuperad av magnus, så det blir dator för mig.. hockey ni vet!!

Jättekul på sigrids idag för Malte. Massa kompisar där. Imorgon blir det kanalen. Brukar inte vara så mycket barn där men Viktor skulle dit så han kan leka med honom iallafall.


Glad nyhet idag, Magnus har sålt lägenheten i Västerås.. äntligen! Sålde den fullt möblerad.
-Jaha sa jag, har du sålt mina gardiner också?
magnus- oj, just ja. Ja det har jag gjort.

Han lånade ju dem för att göra fint inför visningen. Så nu hoppas jag det blir ett hus snart så jag får köpa nya. Fönsterna i den här gamla lägenheten får vara tomma tills dess.




5.30 idag

fast jag sov kl 21.30 igår så det känns helt okej idag. Nu ska jag koka ärtor & potatis till lammköttet Malte ska få till lunch på sigridsgården idag.

Imorgon ska vi titta på ett hus igen.. sen är det 2 till visningar i helgen. Hoppas något av dessa kan falla oss i smaken.


äntligen kväller

lillen nattad. Nu väntar den här skålen på mig. Blir lite tv sen sova.


vårpromenad

en lång härlig vårpromenad i Maltes takt, vilket tog väldigt lång tid. Inte så långa sträckor men när man går åt fel håll, ska stanna & kolla på allt, plocka upp saker från backen, prata med alla man möter & mecka med däcken på vagnen så tar det en himla tid. Tröttsamt var det iaf för han slocknade bara vi kom hem. Sover fortfarande.

Nu ska jag plocka undan, fixa mat & diska. Ikväll ska jag lägga mig samtidigt som Malte, är så trött så jag tror jag svimmar.


trött

riktigt trött!

5.36 skulle Malte ha morgonvällingen, låg & drog oss till 6.15 sen skulle han upp. Nu sitter han & "läser" en bok i lekhagen medans jag ligger i soffan.

Vi har inga planer för dagen. Ska nog sova en stund till när Malte sover förmiddag. Sen ut & gå, ser ut att vara fint väder men det ändrar sig ju snabbt. Igår när vi gick in & käkade på ikea var det strålande sol när vi kommer ut är det spöregn & orkanvindar. Några minuter senare var det sol igen. Det svänger snabbt! Aprilväder.


gullunge


Idag blev det valbo med syster, bror, jenny & Malte såklart

Nu är vi hos oss & ska kolla på film. Malte är nattad men har vaknat flera gånger redan. Han vill inte ligga där ensam i sängen medans vi sitter här i soffan.

Shoppade en keps till Malte idag, en Emil i lönneberga mösse, nu fattas bara bössen sen är han en äkta emil.. hyssen kan han redan!



blev inte som vi hade tänkt oss

igår vid 19 åkte Magnus & hämtade Rasmus sen Malte & mig. Vi åkte mot järbo, stannade vid järbomacken & köpte godis. Kommer ut till bilen, vrider om nyckeln. Vad händer?? Jo ingenting. Bilen död.

Var bara att ringa Beda & Lars sådär vid åtta tiden en fredagskväll & be dom komma. Tur man har så snälla kompisar. Skjutsade först ut Magnus & Rasmus till stugan sen åkte jag med hem till stan igen. Vågar inte vara där mitt ute i skogen utifall det skulle hända nåt med Maltis när det inte finns en bil att ta sig någonstans.

Får se om Magnus får fart på bilskrället idag *hoppas*

Blir att umgås med syrran idag istället.

uppdatering

Malte sover fortfarande.. nu börjar jag få tråkigt.

Jag lyckades somna en stund jag med, nu är jag redo för Maltebus!

paus i bloggskrivandet men nu är jag på g igen!


Idag vaknade Malte klockan 6 & vägrade somna om efter morgonvällingen, så vad göra?? Jo, storstädning (kanske inte jätte uppskattat av grannarna men men.) Vädrade mattor, sängkläder, dammsugit & torkat golven. Malte ska ju åka på dammsugaren nu för tiden. Det glömde jag bort & drog fram dammsugaren i full fart. Visste inte att Malte satt på plats så han gjorde en bakåt kullebytta. Lite grin sen på ett igen bara! (med uppmärksam mamma den här gången).

Kl 9 gick vi till kanalen på barnrytmik.. jätte kul med massa sång, dans & instrument. Efteråt tog vi en promenad Malte somnade skönt i vagnen & sover där än. Så nu ska jag ta & äta lunch i lugn & ro för att samla kraft till ännu en vild eftermiddag. Lite senare åker vi till stugan & tillbringar helgen där.

1 års vaccin!

kollade på kallelsen till 1 års vaccinationen igår kväll. Det visade sig att den ska han ha idag kl 16. Vill inte vill inte vill inte vill inte.. men det är ju bra, men han skriker ju så hemskt. Två sprutor är det också, fy då!

Fast först sigridsgården.. äntligen! Hoppas det är många barn nu så Malte kan få busa av sig ordentligt.

Var iof väldigt trött igår när vi var ute så mycket. Ser ut att bli lika underbart väder idag också.. heja!

yeeees.. äntligen sol & värme!

Vi har varit ute hela dagen. såå härligt!

Var till kungsberget & kollade på vattensurf. Helt galet, måste ha varit sjukt kallt att ramla.
Malte sov skönt i vagnen & vaknade precis till korvgrillningen. Fick smaka sin första korv med bröd. Det var smaskigt.

Här kommer lite bilder från denna dag:







status

Malte sover, Magnus kollar på tv, Rasmus & jag sitter vid varsin dator.

Men nu blir det film.

Just ja, Malte har fått 2 fina tröjor, en jeansskjorta & en jeansjacka (polarn & pyret). Var väl meningen som födelsedagspresent men det blir nog förskott på dem.

hemmakväll i stugan

med dom bästa.

Rasmus har fått välja mat, det blev pizza!

god morgon!

Klockan 6 skulle Maltis ha morgonvällingen, låg & drog oss till klockan 7.
Har lagat lunch & middag åt Malte. Till lunch blir det kokt kyckling med potatis & broccoli. Middag, lammfrikadeller med potatis & palsternacka. Så skönt att ha det klart & bara langa in i micron när han blir hungrig.

Idag ska vi till Gävle & kolla lite. Magnus ska på nåt möte så vi hänger på stan medans. Ska in på köpis & byta en tröja till Malte också. En turkos/vit randig, tyckte att den såg lite tjejig ut men ändå inte. Så snyggt med turkos. Kom hem & kollade på lappen där storleken finns. Där står det klart & tydligt girl.. kan ju inte riskera att han har lika tröja som nån tjej när vi är ute, det skulle han inte gilla.. hihi. Vi ska byta till nåt manligare ;)

Nu: sparka boll (avancerat från att kasta).

sen blev det gallerian

där Malte lyckades charma dom flesta. Han blev till & med fotad. En tant & en farbror blev alldeles galna i honom & tog flera foton. Malte ställde gärna upp & poserade glatt.

Förra gången vi var där åkte han med en tant på rullatorn den här gången fick han “bara” mecka med däcken. Ja, vad gör man inte för att trötta ut barnet. Nu sover han. Jag har ätit mat, vilat på soffan & börjar känna mig redo för en vild eftermiddag.


sitta i vagnen vill han inte

det är ett som är säkert. Han skriker som en liten galning och det går inte att böja benen på honom. Han blir såå himla arg. Sätter man ner honom på backen skiner han som solen själv. Att han sen är trött i benen och ramlar mest hela tiden, det gör inte så mycket!


underbar härlig dag i lekparken

med världens gladaste trollunge!


mirakel medicin

jag säger bara ingefära, citron i varmt vatten. Drack en rejäl drink innan läggdags igår. Vaknar & känner mig pigg idag. Har nyss svept i mig dagens drink. Nu är jag helt säker på att det där funkar. Gott är det ockskå.

Malte är det full fart på, vi måste hitta på nåt att göra idag. Om det inte blir regn tar vi nog en promenad till stallet.


sjuklingar

Malte har varit gnällig idag. Inte så konstigt med hes hals & mycket snor. Ingen feber, tack & lov. Själv känner jag mig likadan. Gnällig & halvsjuk. Malte sover sen några timmar tillbaka. Jag ska ta & hoppa i säng jag med.

Här kommer en bild från helgen











God natt!


kortis

påsken har varit kanon.. Malte tackar för alla fina påskpresenter.

Nu:

Malte & jag jätte förkylda.. snorar & nyser ikapp.

glad påsk


påsklov

så det var stängt på kanalens öppna förskola. Så istället blev det en fika på stan med Jojjo.

Gillar skarpt att Malte har kommit in i perfekt sovning nu. Han är inne på sin andra timme nu(helt ensam i sin säng). Sen vaken till läggdags ikväll. Hoppas han kan vakna av sig själv om en timme så jag slipper väcka honom igen. Antar att det inte blir så bra om han sover längre än 3 timmar.

Själv har jag dammsugit, diskat, gjort mat till Malte vaknar, hängt en del vid datorn & plockat upp ca 1000 leksaker, för andra gången idag(kanske lite kryddat men det var många iaf).. kalla mig gärna effektiv!


Idag på Aldo´s café
Jojjo snackar i telefon & Malte äter på nycklar..


vad ska vi hitta på idag?

det regnar, ingen hund hemma.. promenad? nej!

Undrar om kanalkyrkans öppna förskola har öppet idag? skärtorsdag? Ska ringa & kolla det. Något måste vi göra så den vilda Malte får något att syssla med. Så han kan sova 3 timmar på em idag också. Det gjorde han nämligen igår. Han ville sova längre men mamman tänkte att det blir svårt att sova på kvällen. Så efter 3 timmar tände mamman lampan, grejade i sovrummet, prasslade med täcket & sen vaknade en pigg & glad liten unge♥

Så nattningen blev lite senare igår.. exakt klockan 20.30 blev det nattavälling & han somnade direkt.


RSS 2.0