bra start på dagen..

Malte full i bus med sina polare. Viktor, Hugo & Tyra var på sigridsgården idag. Alla i ungefär samma ålder. Hugo är 6 mån äldre än Malte. Dom leker så himla bra. Båda busiga & gråter inte om den ena råkar knuffa den andra. Dom bara reser sig och fortsätter. Idag gick dom & tog bilar från varandra. När jag ska ta något från Malte skriker han som en stucken gris men när Hugo drar av honom en bil eller dyl bryr han sig inte ett dugg.

Själv mår jag lite halv-illa nu.. fanns ett stort påskägg med godis som jag inte kunde sluta äta av. Åt dessutom massa annat fika. Gott som bara den men det ligger som en klump i magen nu.


Hedvig ska få bo hos Jojjo några dagar nu när Magnus är borta. Hon ser fram emot att få hälsa på sina kompisar i stallet.

Väntar på att Malte ska vakna så vi kan gå till ica & köpa blöjor.

Äter smörgås till frukost!


ny dag nya möjligheter

Dagen startades vid halv sju med en flarra välling. Nu bollas det för fullt. Snart ska vi klä på oss & ta en promenad innan sigridsgården, sista gången innan påsk.

Magnus & Hedvig har fått en liten sovmorgon idag (hur dom nu kan sova i den här ljudnivån!?) Imorgon åker Magnus & Rasmus till Vemdalen. Hade varit riktigt kul att följa med men tycker det är lite för långt att åka med Malte. Istället ska vi umgås med släkten.

På fredag blir det middag i Hofors hos bästa (gammel)mormor & (gammel)morfar.

Lördag blir det att träffa bästa (gammel)farmor & (gammel)farfar. Sen kommer vi nog att vara en hel del i vallhov när vi inte har något bättre för oss.

Vet inte riktigt vad vi ska göra på eftermiddagen. Det ser mycket grått ut här utanför. Hoppas det skiner upp då blir det troligtvis en långpromenad med Hedvig. Kan hända att det blir att sova middag också. Grannarna var helt galna inatt, dom borrade i väggen jättehögt. Jag satte mig upp & skrek vad är det som låter. Det kändes som dom var inne hos oss & väsnades. Men allvarligt.. vem borrar i väggar mitt i natten?? skärpning!


dagarna går med världens fart

hinner knappt någonting.. idag har vi tagit en prommis sen har vi haft moster & mormor på lunch. Snart ska vi till Valbo & kika lite.

Igår satt jag större delen av kvällen på tradera. Måste få iväg lite barnkläder som Malte växt ur.

Nu ska Malte & jag leka med bollen (favvo leksaken)


men nu ska vi till vallhov & hämta Malte



längtar♥

långpromenad

på 2 timmar med Hedvig & Magnus idag. Härligt trött i benen nu. Vädret var helt okej när vi var ute, nu ser det sådär himla grått & tråkigt ut igen!




Grabbarna har man inte sett mycket av, dom håller sig i Rasmus rum med datorerna mest hela tiden.

sommartid

men det ser ut som istid när man tittar ut!

gårdagens utflykt


Det var så tråkigt väder igår (också) så det blev en biltur fram & tillbaka till svärdsjö. Malte sov större delen av bilturen. Vaknade på hemvägen & åt lite banan.. mysigt att äta i bilen tyckte han.

Åkte hem till stugan, åt lunch. Sen hem till mormor & morfar med lillplutten. Det var tänkt att vi skulle måla lister men det går inte i det här vädret.. suck!
Igår kväll blev det att titta på luftslottet som sprängdes & new moon. Mycket bra filmer. Sen sovmorgon idag, härligt!

lördagsmorgon

vädret är mulet & tråkigt, synd!

Gårdagskvällen tillbringades framför tv:n med hockey?? Inte sådär jättekul! Hade sett fram emot solsidan men det var ju såklart inställt pga lets dance. Gick väl iof ingen nöd på mig med vin & godis.

Rasmus & kompisen spelade dator hela kvällen men dom lekte med Malte en stund först, det gillade han. Han blev så glad när dom kom. Nu leker han med tvättmaskinen, himla bra barnvakt.

Nattningarna går så sjukt bra nu. Malte vill somna klockan 19 men får hålla ut till kl 20 (för att inte vakna allt för tidigt på morgonen.) Då får han nattavällingen i våran säng, somnar & kan sedan bäras över i sin säng. Sover där flera timmar, vaknar! Bärs över till oss, somnar! Sover som en stock hela natten utan en massa små uppvak som tidigare, såå skönt! Sen att han ska upp kl 6 gör inte så mycket när man fått sova hela natten.


ingen fiskallergi

Igår fick vi reda på att Malte inte är allergisk mot varken fisk eller soja.. så det var ju bra. Jag var helt säker på det eftersom han blev så gasig & konstig i magen. Men proverna visade ingenting.

Blev lite shopping på ikea igår också, handlade lite småsaker till stugan. Imorgon ska Malte sova hos mormor & morfar. Då ska vi passa på att måla lister & några möbler.
Gammelfarmor & gammelfarfar följer med mormor och hämtar Malte imorgon, så får dom se hur det ser ut här.

Magnus har nyss åkt & hämtat Rasmus & en kompis till honom. Dom ska också vara här i helgen. Det blir mysigt. Och Malte kommer bli så glad att få träffa Rasmus,  var ett tag sen nu.


gårdagens bilder

Moster sara på besök.

I natt hade vi moster på besök. Hon ramlade in & slaggade på soffan någon gång mitt natten ;) Dom hade personalfest.

Sen följde hon med till sigridsgården, mycket trevligt! Dessvärre sov Malte en stor del av lektiden. Faktum är att han aldrig sovit så länge på förskolan. Till slut fick jag faktiskt väcka honom vilket resulterade i en trött Malte. Han somnade igen när vi gick hem. Det fick jag äta upp på eftermiddagen. Han har inte sovit en enda sekund. Han vaknade vid kl 13 & har haft fullt ös tills nu. Nu sover han i sin säng här i stugan.

Magnus har varit till stockholm & hämtat en vinkyl idag. Den står just nu här utanför i snön. Den är supertung. Får försöka bära upp den till boden imorgon. Nu har Magnus snott tv:n & kollar på nån tråkig hockey, jag håller mig till datorn innan det snart är läggdags.



Malte har fått sitt livs första påskägg.



Med dessa snygga kläder från farmor & farfar.. Tack så jätte mycket!

storstädning

det är var det blev av denna dag. Vi som hade tänkt sitta ute i solen med en kopp kaffe medans Malte knatade omkring. Men eftersom snön vräker ner så fick det bli rensning i skafferi & kylskåp + städ i skåp & lådor. Känns skönt med en vårstädning trots vintern utanför.

Jag skulle vilja vinna några miljoner eller åtminstone några tusen så man kan shoppa massa nya fina saker. Nu när det är så himla fint vill man liksom byta ut allt.. men men, man får ta lite i taget :)


Ekorr'n satt i granen, skulle skala kottar, fick han höra barnen, då fick han så bråttom, hoppa han på tallegren, stötte han sitt lilla ben och den långa, ...



Men just nu sitter han & äter upp fåglarnas mat här utanför!

superfint

Det blev så himla bra med tapeterna. Vi har möblerat om och vi är sjukt nöjda med resultatet.
 
Malte nattas nu klockan åtta varje kväll & det har funkat mycket bra.. tills igår. Han vaknade mest hela tiden. Så det var bara att ta upp honom & bära. Han somnade men så fort han nuddar sängen skriker han. Så idag blev det en ny natta metod. Han får ligga i sin säng medans någon av oss sjunger och håller honom i handen. Han skrek som bara den i början men somnade faktiskt ganska snabbt. Vaknade till för en stund sen så jag gick in & sjöng & vaggade lite. Han somnade om på 2 minuter. Jätte skönt för jag orkar faktiskt inte gå omgring & vagga honom längre stunder. Han väger alldeles för mycket (eller så är jag klen.) Han får sova med oss om han vaknar inatt men jag ska inte gå runt med honom utan han får helt enkelt vara ledsen en stund. För jag skulle ljuga om jag sa att det inte är mysigt att ha honom i sängen med oss. Det är ju ändå så himla kort tid man är liten så man måste ta reda på varje liten gnutta av den♥



Dagens bilder!


trivs bra


Inte alla blommor som gör det hos mig (av olika anledningar) Men denna som jag fick av jojjo trivs mycket bra & blommar mest hela tiden.. halleluja


svartvitt


lilla älsklingen



Just nu ligger han & sover, trött efter sigridsgården. Jag håller på att laga potatis, palsternacka & frikadeller som han ska få när han vaknar.
Magnus har laddat ner ett program på datorn där man fixa & greja med bilderna. Jättekul! Hade kunnat sitta & hålla på med det hela dagarna men nu har man ju en vilding att ta hand om så det får bli när han sover. När Malte vaknar & ätit blir det stugan. Återkommer lite senare för nu tror jag bestämt att jag hör någon prata i sovrummet.

bildextra

Vi kom hem från Vallhov vid halv tolv. Först in på ica & köpa barnbok med expressen. Idag var det snövit. Sen hem. Malte var jättetrött men fick honom att äta en hel portion kyckling & potatis med lite päron till efterätt. Han var så trött att han nästan somnade i stolen.

Här kommer lite bilder från våran eftermiddag:


trött efter maten



sover.. i hela 3 timmar, ja det är helt otroligt men sant!



vaknar, pigg & utvilad!



var är nappen..?



Där är den.. ta upp mig nu!



Lek med mammas gamla vagn-leksak.


Härliga unge!


hej vädret här är jag..

Jag öppnar fönstret

och tittar ut.

Hej vädret

här är jag.

 

Jag öppnar fönstret

och tittar ut.

Hej vädret

här är jag.

 

Hej vädret
här är jag.
Det snöar idag.




Det är en av Maltes favvo sånger. Så här ser det ut när vi öppnar fönstret idag:




 

  


igår var det vår.. idag vinter!

Jaha, då var det snö igen då.. usch & fy!

Igår var det så himla skönt folk grillade och solen värmde. Vi var ner på stan, fikade & kollade runt. Gick hem & sov middag sen gick vi till vallhov igen. Sov över där igår också för Magnus är inte riktigt klar med tapeterna än så det är bäst att hålla Maltis därifrån tills det är klart.

Vi är fortfarande kvar i vallhov.. frukosten står framdukad så nu ska jag äta.

Så här såg Malte ut på stan igår:


sämre i magen

Igår var Malte sämre i magen igen. Troligtvis är det fisken han fick. Vi var in till Gävle och tog blodprov, ska kolla om han är allergisk mot fisk & soja. Undrar hur lång tid det tar att få svar?! Glömde fråga!

Hur som helst så är han pigg & glad. Idag har vi städat och hade turen att få tid i tvättstugan. Tvättade lite sängkläder. Spännande att leka tvättstugan tyckte Malte.

Igår övernattade vi i vallhov. Åt god mat och myste med moster & mormor. Morfar kom hem senare på kvällen så Malte hann busa lite med honom innan det var sovdags. Imorse tog vi en promenad hem.

Nu ska lillen få mellis sen ska vi till ica & handla.

Trevlig helg!

maragoni & promenad

Mysig fika på marran idag med Beda & Malte. Malte var ganska kinkig på slutet. Slocknade i vagnen så fort vi gick därifrån så det blev en promenad också. Han sover fortfarande fullt påklädd i vagnen. Har väl legat där i 40 minuter nu.

Det är fler tänder på gång nu också, såg den idag. Uppe på höger sida. Det blir femte tandsingen. Antar att det är därför han är grinig, sover dåligt & dreglar som en tok. Jobbigt för honom & för oss för den delen. Han vaknar flera gånger om natten men somnar om nästan på en gång (tack & lov)

Magnus är i stugan och grejar med tapetseringen. Hans snälla pappa är där & hjälper till. Var till trivsamt & hemtex och kollade på gardiner tidigare idag. Fanns många fina men Malte hade inte tålamod att låta mig titta ordentligt så det blev ingen shopping.

vårdag

Idag skiner solen utan att det blåser, så himla härligt!

Vi har varit på sigridsgården & lekt med Hugo, Edwin & Tyra. Dom är ungerfär i samma ålder. Malte är yngst men det märks inte. Dom hade jättekul.

Nu ska vi äta lite lunch sen ska vi ner på stan & fika med Beda.

full fart!

Först öppna förskolan, idag var grabbarna där så Malte har fått busa av sig ordentligt. Han har blivit mycket försiktigare med dom andra barnen. Förut drog han ju tag i deras kläder och var allmänt hårdhänt. Men nu tar han fint om han nu rör dom andra överhuvudtaget. Märks också på katten i vallhov & Hedvig, han klappar fint & myser med dom. Det känns mycket bra.


Sen gick vi hem, åt lunch & Malte somnade en kortis efter maten. Efter det tog vi en promenad i solen. Gick runt lite överallt sen kom jag på att vi skulle in på biblioteket & kolla lite. Det slutade med att vi var där över en timme. Läste pekböcker, lekte med leksaker & klättrade omkring. Han fick såå mycket beröm av alla. En tant frågade om han var 2 år :)
Han träffade en söt tjej som var 5 år som han fastnade jätte mycket för. Han fick kolla på hennes fina ringar.

Han gick omkring som en stjärna där inne. När vi skulle gå sa jag åt honom att vinka, han satt upp handen och vinkade på en gång. Åh vad duktig du är sa tanterna & klappade händerna då började Malte också klappa händerna. Så alla skrattade. Härliga söta bästa unge! (Man behöver tydligen inte vara tyst på bibliotek längre.)

Så här såg han ut idag:







jaha, klockan 6 var vi uppe idag.

Fast då hade han ju iof sovit 11 timmar. Hade varit skönt att sova nån timme till men man blir ju pigg bara man kommer upp. Han vaknade till vid 3 och skulle ligga brevid Magnus. Annars sover ju han längst in mot väggen men nu klättrade han över mig och lade sig på Magnus arm och somnade.

Nu ska vi göra oss ordning för promenad, då kan han sova sina 20 min han sover på fm så är han glad sen på sigridsgården.


ingen stockholmsresa idag.

vaknade trött & seg, vi bestämde att vi skulle hoppa över mässan. Sen ångrade jag mig men då var det lite sent att åka.

Hade en jätte rolig kväll med tjejerna igår. Men var det rätt låt som vann?? Nja jag gillade egentligen ingen av låtarna.

Idag blev det lunch med syrran & morsan på matkällan. Riktigt gott. Sen var vi till gammelfarmor & gammelfarfar & fick gott fika. Malte blev jätte trött på slutet så vi gick hem & trodde att han skulle somna. Men det är ju så roligt att leka med moster & mormor så han höll sig vaken. Sen kom pappa & då blev det roligt igen så han hoppade helt över att sova middag. Klockan 19 somnade han för natten. Så han sussar sött i sin säng nu.

Jag var över till Jojjo & hämtade Hedvig så nu ligger hon också och sover här bredvid. Hon har haft en rolig helg i stallet. Vilket märks på Magnus som snorar & nyser. Han är tydligen jätte allergisk mot hästar så när Heddan har varit i stallet så känner han av det på en gång. Hoppas det går att fixa till med nån medicin för sen när jag börjar jobba måste hon ju vara med mig i stallet varje dag.

Imorgon ska vi till sigridsgården & leka med dom andra barnen. Hoppas Malte vill sova lite längre imorgon han har ju börjat vakna vid 6 nu. Tidigare kunde han ju sova till halv 9.

melodifestival

Det blev en pizza till middag idag, ringde jojjo & fick sällskap. Det blev en hawaii med bea, sjukt gott!

Nu ska jag byta om & möta upp tjejerna här nedanför för att sedan gå till sussi i trappen här bredvid, nära & bra :)

Malte har det bra hos mormor & morfar, nyss ringt & kollat :)

Ha en fin lördagkväll allesammans!


godmorgon godmorgon hör fåglar sjunga...

solen skiner & det är lördagsmorgon, härligt!

Farsan har fått sovmorgon idag. Malte tyckte det var helt okej att stiga upp halv 7. Men jag var skapligt pigg iaf. Sov ju 2 timmar igår em. Fick dessutom sovmorgon till halv tio igår så det är väl inte så konstigt kanske.

Idag ska Magnus spackla & ta bort elementen så tapetseringen kan börja. Malte & jag ska fly fältet, vi är bara ivägen här. Så vi åker in till stan. Ikväll ska Malte till mormor & morfar. Jag ska kolla på melodifestivalen med vännerna hos grannen sussi. Det ska bli skoj!

Men först ska vi vara ute i det här härliga vädret så mycket som möjligt.

underbaraste ungen!

Malte har invigt sina skor utomhus. Han har gått på altanen i stugan. Han är så himla duktig att gå i skorna nu. Igår var det lite si & så men idag går han utan större problem. Han charmade skiten ur alla på sandvikens bygg idag. Gick och trummade på alla färgburkar, dansade & snackade en massa. Hur söt kan man vara??






Bilder

här är några bilder från i tisdags när vi var i Högbo.









fredagsmys

redan fredag. Ikväll blir det film-mys med vin & godis. Kvällens höjdpunkt.. solsidan.

Malte & jag sov 2 timmar på em. Nyss har lillplutten svept en flaska välling så han är jätteglad & nöjd. Han ska snart få sitt fredagsmys när vi äter. Det består av smörgåsrån & majskrokar, mumma tycker Maltis.

Min nacke är redan mycket bättre, så skönt!




3:e februari

Klicka här så får ni se en glad Malte! :)


(det är en stor fil så det kan ta lite tid innan filmen visas)


nackspärr

var tänkt att vi skulle åka till trädgårdsmässan i stockholm idag men det ville inte min nacke. Blir på söndag istället.

Så nu har vi varit och beställt tapeter som kommer på måndag, det kommer bli så himla fint.

trädgårdsmässa

i stockholm idag. där skulle jag vilja vara.


ingen sovmorgon

Malte vaknade kl 4 & grät, trodde han hade ont i magen men efter mycket om & men så slängde jag in en flarra välling i micron. Den slukade han sedan somnade han om. Sen vaknade han halv 7 så då var det bara att släpa sig upp. Var sjukt trött. Gav honom gröt för en stund sen sen somnade han. Tänkte först lägga mig igen jag med men då blir man väl bara ännu tröttare.

Ska fixa ordning mig nu sen blir det ner på stan & möta upp Jojjo. Vi ska kolla på en ny lägenhet åt henne. Hoppas den är bra.

Så här såg Malte ut i bilen igår


underbart

Malte är varken allergisk mot mjölk eller ägg.. jippie! Så himla skönt.

Efter proverna blev det en heldag i gävle. Mormor köpte jättefina (& dyra) kavat skor åt Malte. Sen köpte hon även en fin blå/svart vind/flecce jacka. Superfin! Jag slog till på en matchande mössa. Bilder kommer sen.
Blev en mysig lunch & massa promenad i solen, bra dag!


Malte sliter i datorn så nu kan jag inte sitta här längre.

töar

våren är på g! Så himla skönt.

Idag har vi myst i Högbo. Malte fick åka pulka, han tyckte det var riktigt roligt. Han sitter och drar vantarna i snön. Lutar sig ut åt sidorna. Jag fick fånga upp honom halvt hängande utanför pulkan några gånger medans Magnus drog. Hedvig tyckte att det var kul, även fast det blev att gå en hel del i koppel. Hon går ju nästan aldrig i koppel nu för tiden. I stugan går hon ju lös hela tiden & trivs som fisken i vattnet.

Nu ska vi göra kväller, mormor hämtar upp mig & Malte imorgon bitti. Då ska vi till gävle & kolla om Malte fortfarande är allergisk mot mjölk. Sen ska vi shoppa skor åt lillplutten.


svårt att gå med skor


Måste hårdträna att gå med skor så han kan gå utomhus snart. Dom här söta skorna fick han i somras av moster. Nu är dom alldeles lagon. Lätta & perfekta att träna i.

Vi har varit på sigridsgården idag. Synd nog så var det bara småbäbisar där. Inte kul tyckte Malte. Fast han härjade med alla leksaker istället. På onsdag kan vi inte gå dit för då ska vi in till gävle sjukhus med Malte. Ska till allergisjuksköterska och kolla om han fortfarande är allergisk mot mjölk.. om han nu har varit det?! Vi vet ju inte riktigt. Ska bli skönt att kolla iaf.

Nu är vi i stugan. Huset vi kollade var himla fint. Ska kolla på lite fler också.

sjuklingen förra helgen


så här låg han helt utslagen med massa feber i nya cirkus pyjamasen han fått av mormor. Men nu är det fullt ös igen. Frisk & kry!

förra torsdagen


Man blir trött av att bada på badhuset. Blev samma sak den här gången. Helt lugn & bara kollade sig omkring. Sen blev det massa bus i mamma mu badet.

Hofors

blev det idag, hälsade på (gammel)mormor & (gammel)morfar. Jättekul tyckte Malte. Vi också för den delen. Åt mormors goda spenatsoppa med ägghalvor & morfars våfflor, såååå gott!

Malte har somnat på ett täcke på vardagsrumsgolvet. Antar att han vaknar och vill ha sin kvällsvälling snart sen ska vi krypa till kojs. Imorgon ska vi först till sigridsgården sen blir det att titta på ett hus :) Vi måste ha tag i nåt större. Får se hur det ser ut.. väldigt fint på bilderna iaf.

inte riktigt bra än

ingen feber igår eller idag men hes. Han försöker prata men har knappt nån röst alls. Trött & gnällig mest hela tiden. Nu får han ta och bli frisk. Vi som hade tänkt åka och köpa skor så han kan gå utomhus.

Han har flera nike & converse skor men inga som passar nu i snön. Dessutom är de aningen för stora. Dom tre mjuka adidas skorna har han växt ur. Tur att jag köpte 3 par när han har använt 1 par några gånger i vagnen.. ekonomisk? nej! (fast dom var ju så söta) Får ta & lägga ut dem på tradera :)





dom här är för små & till salu



dom här är aningen för stora, blir bra när snön har smält bort till levis jeansen :)

morgondrink

vatten med citron & ingefära. Ska vara bra mot förkylning, halsont, förbränning, illamående & mycket mer enligt mamma & Anna Skipper.

Var inte så god i början men med ett stort glas ljummet vatten ½ citron & 1cm finriven ingefära är den faktiskt helt okej.

 

                 


Malte är feberfri

men såå gnällig. Sover mest hela tiden och gnäller när han är vaken. Så synd om honom.

lillplutten är fortfarande febrig

igår kväll hade han 40.9 så jag ringde 1177 och fick lite råd. Det blev en dubbel dos alvedon & pappa åkte & köpte ipren. Det skulle tydligen vara bra att variera mellan dessa. I morse hade han 39. Förhoppningsvis är den på väg åt rätt håll nu. Blir den högre under dagen så skulle jag kontakta hälcocentralen.

Hoppas han blir frisk snart så vi kan vara ute i det fina vädret! Man blir ju galen av att bra vara inne.

rättelse

febern var 40.3 flera gånger under dagen. Inte 42.3 som jag råkade skriva igår. Tack & lov

lillhjärtat är sjuk :(

40.3 grader inatt & flera ggr under dagen. Fy för det här. Han är alldeles matt och trött. Vi ger alvedon men den hjälper bara lite grann sen är febern sådär jättehög igen. Nu ligger han i bara blöjan på mormor i soffan. Är så himla synd om honom.

Själv har jag varit till tandläkaren och fixat min tand som gick sönder. Det gick bra. Magnus var hemma med febriga barnet. Blev att köpa mer alvedon på apotket, får inte riskera att det tar slut. Köpte även barntandkräm. Trodde inte småbarn skulle ha tandkräm men det skulle man sa Gun på bvc.

Nu får den här jäkla febern försvinna & aldrig komma tillbaka igen.

ingen halsfluss :)

fast det hade suttit fint med penecillin. Fattar inte varför inte halsen blir bättre.

Gick bra på bvc, lillen växer & frodas. Väger nu 11,790kg & 77 cm lång. Tandhygenisten var sjuk så det blev ett snabbt besök.

halsfluss?

troligtvis!

Magnus får ta Malte till bvc idag medan jag kollar upp min hals på hälsocentralen.


RSS 2.0