shopping i Sundsvall

blev det idag.

Rasmus, Malte, Magnus & jag åkte till ett stort köpcentrum med massor med roliga affärer. Tyvärr hade inte Malte riktigt med tålamod att gå i affärer idag. Eller rättare sagt, han ville gå. Inte sitta i vagnen.

Vi åt lunch sen lekte pappa & Rasmus med Maltis medan jag shoppade en tröja, en grodstol & lite grejer att sätta på väggen i Maltes rum.

Vi har bestämt oss för att möblera om i stugan när vi kommer hem. Malte ska få Rasmus rum, vi har kvar det stora sovrummet & Rasmus ska få loftet. Alla nöjda & glada!


Nu har Maltes kusiner kommit så nu har han två till grabbar att leka med och jag kan säga att han är mycket nöjd med tillvaron.

Grattis mormor på födelsedagen

Hurra hurra för mormor idag!




Vi fortsätter att bada & mysa på dagarna.

Igår dukades det långbord på altanen, teven ställdes och det blev allsång på skansen. Barnen fick gott fika & godis. Malte fick majskrokar & mariekex i sin skål. Efter en stund kom Malte på att han fick extrem uppmärksamhet när han stängde av tv:n. Så det gjorde han några gånger. Han dansade & tyckte det var jättemysigt. Höll sig vaken hela tiden sen somnade han med vällingflaskan i munnen. Han sov till klockan 8 imorse. Mamman & pappan var mycket nöjda med det. Nu ska jag hämta Malte som busar med farmor & farfar i storstugan. Magnus ska jobba lite så vi ska ta en promenad till klipporna och kanske bada fötterna.






vi har det alldeles underbart här i härnösand.

Vädret är jättebra & vi är ute hela dagarna.

Igår var vi vid klipporna, Malte plaskade & badade fötterna i havet. Vi grillade korv, fikade & solade.

Idag var farmor in till stan & köpte en stor pool & leksaker till Malte. Han gillade verkligen att bada i den. Ramlade & for med huvudet ner i vattnet en gång men inte blev han rädd för det inte.

Hedvig badar & leker hela dagarna. Idag har hon fått en ny kompis. En av snickrarna som håller på med altanen hade en vovve med sig som hon har busat med flera gånger idag.

Här kommer lite bilder
















































mammas ögonsten











morgonmys på hög nivå.




Nu blir det frulle sen ut & gunga. Ikväll bär det av till härnösand så det blir att packa det sista när lillen sover middag.

pling












.

på promenad med moster Sara

Det är vad Malte gör nu.
-hur länge får vi vara borta?
-hur länge ni vill, svarade jag!

Nu har dom varit ute ca två timmar och jag har dammsugit, torkat golven & diskat. Så fint här hemma nu.

Har även packat en hel del av Maltes kläder & prylar till vi åker till härnösand på torsdag. Vet inte hur länge vi blir borta. Så ni kan ju tänka er min packning. Fast egentligen har jag nog lika mycket med mig när vi är borta några dagar. Lite mer kläder & blöjor bara. Och just ja, måste handla barnmat imorgon. Malte får ju inte äta mjölkprodukter än på ett tag så det är lika bra att köpa med sig burkmat som inte innehåller det. Enkelt är det också & Malte gillar burkarna mest. (kanske säger en hel del om min matlagning.)
Gjorde iof ett storkok igår på spagetti & köttfärssås som Lillplutten tyckte var jättegott! ..bra! för nu har vi hela frysen full.

Nu ska jag fortsätta packningen.

Det blev lite ikea & köpis idag

Hade bestämt mig för att inte handla nåt åt Malte. Men kom iallafall hem med yttligare två tröjor, en keps & en till solhatt. Nu får jag inte handla nåt mer. Särskilt inte fler solhattar.. men dom är ju så söta. Dessutom har han en röd/blå rutig, en blå, en turkos med hajar på men det var lite svåra färger att matcha med övriga kläder. Så idag blev det en beige.

Sen har han ingen bra keps.. iof emilkepsen med den blir lite varm så det blev en grå surfkepa idag. Sen råkade jag springa förbi en grön bamsetröja/jacka. Såå fin & passade så bra på lillgossen. Sen en orange t-shirt med en av mupparna på, jättefina färger. Och allvarligt kan man få för mycket kläder?? (kanske om det inte går att få igen lådorna på byrån).. det går om man pressar ner kläderna samtidigt som man slår igen fort. Det är även väldigt bra för Malte kan inte klämma fingrarna när han stänger, för då blir det kläder ivägen.

Jag köpte en tröja & ett par brallor till mig själv också.. okej, nu har vi köpstopp!

Malte sitter & leker med en bil han fick av Sara igår. Jättefin! Den är gul, kan prata, brumma & köra iväg av sig själv. Just nu är det favvo-saken.

Snart blir det natti natti för lillen & film för mig.

Partytime!

Igår blev det födelsedagsfest för Jojjo & Jessica som fyllt år. Kvällen avslutades på "prinsan". Vi hade mycket roligt. Åt god mat, drack vin & kollade på det fina bröllopet.


Idag sov jag till klockan 10.. mormor & morfar var här hemma med Malte. Klockan 10 kom mormor in med en supertrött Maltis. Han somnade på direkten.. mormor också. Så nu har jag ätit frulle, sminkat mig & uppdaterat mig på diverse information på internet (aftonbladet.. & facebook såklart.) Dom har legat & sussat i över en timme.

Vad händer idag? Kanske en tur till köpis? Syrran var sugen igår iaf. Ska nog slå henne en pling nu.

god morgon!

Här kollas det nu på drömmarnas trädgård på tv. Små söta figurer för de minsta. Fast Malte är väl inte sådär jätte intresserad. Roligare att klättra upp & ner i soffan.

Magnus fick lite sovmorgon idag. Klockan 9 måste han upp för då ska jag klippa mig, verkligen på tiden. Vill inte ens tänka efter när jag gjorde det sist. Mitt hår växer som ogräs och ser verkligen ut som ogräs nu också.

Sen åker Magnus & Rasmus till Hudiksvall på fotbollscup. Efter det åker dom till farmor & farfars stuga i Härnösand. Vi åker dit på torsdag. Hedvig har redan varit där ett tag & trivs som fisken i vattnet. Hon badar & mår gott om dagarna.


Så här ser lirarna ut i drömmarnas trädgård


tvättdag

Mindre roligt att ha tvättstugan när det är så fint väder. Men skönt att ha det gjort!

Vi har hunnit med en kortare promenad också. Nu är det lunch för lillen sen sova. Efter det blir det nog att prova en klänning jag vill ha. Har bara sett den i butiken då är det himlans fin, hoppas den sitter som ett smäck också.



Här kommer dagens bilder


kryssargänget






ont i halsen, igen!

Så trött på min hals.. någon som vill byta??


Idag har vi inte gjort sådär jättemycket. Blev lite leka i stadsparken på förmiddagen. Sen sov Malte som vanligt 3 timmar efter lunch, eller snarare 3 ½ timme. Jag sov en stund jag med. Sen åkte vi till Högbo Bruk när Magnus kom hem. Lekte i lekparken & kollade på djuren. Klappade även en fin häst. En svettig sådan med en tung kärra efter sig. Malte sa brum brum & ville hellre klappa hjulen, suck! :)

Vi fikade & myste i solen, var riktigt skönt såhär på kvällen.

En trött liten Malte somnade genast i sin säng när vi kom hem.. lillprinsen♥

tisdag

Idag skulle Malte upp klockan 6 så Magnus gick upp med honom. Jag sov en timme till sen var det dags för Magnus att jobba. Vi åt frukost sen blev Malte supergnällig. Gav honom en napp sen lade vi oss på sängen och på några sekunder sov han.. jag med. Så nu är vi nyvakna igen.

Nu ska vi göra oss redo för att gå till ica & handla mat.

mycket trevlig helg

Vi har haft det så bra.. även fast det inte började så bra med tanterna på bussen. Dom hade paxat platser åt varandra med handväskor. Så vi fick inte sitta bredvid varandra. Magnus satt längst fram, jag i mitten.  Beda & Lars hamnade längst bak. Men efter gävlebro så var det ett snällt gammalt par som bytte plats med Beda & Lars så dom hamnade framför mig. Vi drack cider & pratade hela vägen medans Magnus satt & snackade med busschaffisen.

Massagen & ansiktsbehandlingen på söndagen var helt underbar.




Idag har vi träffat Vidar & Viktor i lekparken igen. Det var lika roligt som alltid.


Sen var Magnus & jag på föräldramöte på dagis. Han ska gå på smaragden i röd grupp tillsammans med Hugo & Edvin. Kan det bli bättre?? Knappast!
Alltså, dagiset kan nog inte heller bli bättre. Personalen verkar helt underbara. Dom är ute mycket varje dag. Barnen sover utomhus i sina vagnar. Stor gård att leka i. Hembakat bröd, väldigt god & bra mat. Dessutom hade dom nåt hälsoprojekt där dom siktade på att vara ute mycket och hälsosam kost. Halleluja!

Nu är det tack & godnatt!

det ringde på dörren












vädergudarna har gjort en miss ..igen!

det ska väl för bövelen inte regna på studenten. Tyckte synd om dom stackars påklädda blöta ungdomarna med studentmössor. Malte tyckte däremot att det var väldigt roligt att titta på traktorer med släp & massa ballonger. Det bästa var nog ändå att släpet var fullt av folk som skrek & sjöng, han pekade & hoppade i vagnen.





Snälla snälla snälla kan det få vara fint väder imorgon? När vi ska ut på havet? Snälla?
jag vill inte ligga och kräkas på grund av sjösjuka.. tack?!

fotograferingen på gilmlin`s

Alltså jag har tagit bättre bilder själv. 6 månaders fotorna är jag mycket nöjd med men dom här var så himla lika varandra & vinklarna var inte till Maltes fördel.
Skulle välja ut 8 stycken. Fast det var bara 4 som jag ville ha. Nej jag ska ta och förstora några av våra foton vi har tagit istället.

Det slutade iallafall med att mamma tog tre bilder & Sara en så då fick vi ju ihop åtta stycken.


Sen blev det lite shopping också. Köpte en ny väska till mig. Malte fick en solskyddsdräkt långärmad tröja och halvlånga byxor med matchande solhatt med hajar på. Blev även två tunna långärmade tröjor.

helt otroligt

Malte har sovit hela nätter i sin säng hela veckan. Så duktig. Dessutom somnar han där själv utan större protester. Igår nattade Magnus honom. Det gick också jättebra. Fast han grinade en liten stund i början men slutade ganska snabbt när han märkte att det inte var någon idé. Trodde nog att han kunde fjäska sig upp när det var farsan som låg där bredvid.

Vi har fortfarande hans säng står bredvid våran så det är bara att hålla handen en stund så han somnar. Sen när han vaknar till lite på natten sticker man in handen & han somnar genast om.

Stora killen




Malte älskar att sitta bak på cykeln.. han pekar & pratar. Vi cyklade förbi & sa hej på mormors jobb på hemvägen. Nu sover han middag sen ska vi till Gävle & välja ut foton som vi tagit på Gimlin`s.

kalkbrottet utanför Hofors



Igår kväll tog Malte, Magnus, mormor & jag en liten utflykt till kalbrottet. Har inte varit där tidigare. Var rätt häftigt. Har hört att man kan dyka därifrån men den tanken skulle jag aldrig komma på. Fy vad högt det var. Vi grillade korv & myste en stund innan vi åkte hemåt igen.

härlig förmiddag

Lyckad dag för en liten pojke. Massor med grästrimmer att titta på. Fick "mecka" med en stor gräsklippare. Snäll kille som stannade så Malte fick titta ordentligt & dra bort lite gräs från däcken. Sen hittade han som vanligt 100-tals tanter som han skulle prata med. Åkte återigen på en tants rullator & meckade med däcken.

Han ska bara gå, gå ,gå & gå själv. Inte hålla handen och ABSOLUT INTE sitta i vagnen några längre stunder. När vi skulle gå hem vara han så trött. Men fick inte somna innan vi kommit hem & ätit lunch. Så jag fick vara riktigt rolig och låta som bilar för att han skulle kunna hålla sig vaken.

Börjar bli grått ute nu. Får se vad det blir för väder ikväll. Vi tänkte ta en utflykt till kalkbrottet i Hofors när Magnus har jobbat klart.


bilder från helgen

 


Rond 2, 1 -1

Nu står det lika. Malte somnade efter lite gnäll i sin säng igår. Sen kom spöktimmen och väckte honom klockan tolv. Upp & hålla handen, Malte somnade. Släppte handen, Malte vaknade. Så där höll vi på länge. Magnus gjorde också ett försök. Malte såg lättad ut, äntligen kommer pappa & tar upp mig men det gjorde han inte då blev Malte mer deppig.

Sängen flyttades & ställdes bredvid våran säng så jag låg där & höll honom i handen det var inte okej till en början men efter en stund så funkade det. Han sov i sin säng till 5 då vaknade han & ville ha morgonvälling, det fick han. Sen sov han ända till klockan 7 då pappas väckarklocka ringde.

 

Duktiga duktiga killen!!


Nu ska vi ut i det härliga vädret. Hörde talas om regn idag men än syns det inte.. tack & lov!


1 - 0 till Malte

Jag har mött min överman i att vara envis. Igår när jag skulle sova lyftes Malte över till sin säng. Malte tyckte det var mysigare att ligga i våran säng och gosa med pappa. Men bara det att Malte far runt som en propeller i sängen nu för tiden. Så nu får det faktiskt vara nog. Han ska sova i sin säng. Ja tjena, efter 1½ timmes försök att få honom att somna i sin säng så börjar Malte snyfta "pa-pa" & Magnus blev blödig & tyckte han skulle få sova med oss. Nej, han ska sova i sin säng säger jag. Efter yttligare ½ timme så orkar jag inte längre utan Malte vinner kampen, igen!

Så fort jag tog upp honom somnade han, provade att lägga honom i sin säng igen. Då blev han klarvaken & började skrika. Tog över honom till våran säng & där sussade han såå sött mellan snyftningarna som var kvar.
Men ikväll, då SKA han sova i sin säng. Punkt slut.


Idag har vi varit i stadsparken & lekt med Vidar & Viktor. Det var väldigt roligt tyckte Malte.. jag också!
Det var också väldigt tröttsamt för Malte somnade i gungan, tyckte han satt lite konstigt.

Nu passar det bra att sova i sin säng, han sussar för fullt där inne .

klappar mig själv på axeln

efter att ha plågat mig igenom en joggingtur med blodsmak i munnen. Så här efteråt är det himla skönt. Nu ska jag lägga mig och läsa en bok som jag lånat av farmor i stockholm, hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Grymt rolig!

Magnus & Malte ligger och sover tillsammans i sängen. Magnus somnade som vanligt efter att ha nattat lillplutten.


Helgen har varit jättebra. Lördagen tillbringade vi på en filt i Högbo. Söndagen tillbringade vi på en filt i Gävle.. fast mycket spring efter Malte som inte ville sitta still på filten.. (om det inte var fikadags förstås).
Med vi menas Malte, mormor, moster & jag såklart.

kan inte fatta att sommaren äntligen är här.

Härligt värre!

Gjorde inget att Malte vaknade klockan 6 och skulle upp. Vi ska göra oss ordning för ännu en utedag.
Först frukost, lillen ska helst ha leverpastejsmörgås. Gröt funkar det med men helst leverpastej.


Kan hända att det blir några cider på någon uteservering i Gävle ikväll med tjejerna.. eller så blir det grillning i vallhov. I vilket fall som helst så ska Malte vara i Vallhov.

Får se vad jag bestämmer mig för.. gillar verkligen inte bussen till & från gävle. Bil? jo men då får jag ju hoppa över cider! Jag bestämmer mig som sagt lite senare.

en kväll i skogen (i tisdags)






lite tyst på bloggen?

det finns en anledning: superväder!





Lillgossen sov till 7 både igår & idag. Både igår & idag har vi tillbringat förmiddagen i stadsparken. I lekparken & på en filt med fika. Malte vet direkt att det är nåt gott på gång när man frågar om han vill ha fika. Går direkt till sin Laban rygga och pekar. Idag var det päron/mango-puré & majskrokar som han visste låg där & väntade på honom.

Var jättemånga barn i lekparken, Malte försökte göra sitt bästa för att få vara med & leka men dom större pojkarna gillade inte att Malte skulle köra bilen men han fick gärna sitta där bak.. tror ni Malte gick med på det?? svar nej! Han skrek & bet i ratten. Det var då jag frågade om han ville ha fika. Så var den konflikten löst.

Somnade som en stock så fort han kom i vagnen & sover där än. Jag har ätit lunch & väntar att han ska vakna så vi kan gå ut igen.

Magnus & Hedvig åker till stockholm ikväll och river ut ett kök som vi sedan ska få till stugan.. kommer bli superbra. Vi blir ensamma ända tills på måndag.



Just ja:
Cirkus ikväll.. vi var där nu på fm & kollade på elefanter, kameler, hästar, getter & flera andra djur som jag faktiskt inte vet var det var. Såg ut som nån slags oxe? fast ändå inte.
Ja, eller det var väl mest jag som var intresserad av djuren. Malte tyckte inte det var något specielt med dem MEN cirkusvagnarna dom skulle ni se.. herregud vad dom var roliga Malte blev helt till sig. Jag försökte peka på en elefant & sa "kolla vilken fin".. han vände sig om och pekade på en lastbil och sa brum brum & hoppade av glädje i vagnen.

RSS 2.0